Fudbal

Edi Rama: UEFA nije bila pravedna, idemo do kraja

Edi-Rama
P
remijer Albanije Edi Rama ocijenio je da odluka UEFA o kaznama zbog prekida meča fudbalskih reprezentacija Srbije i Albanije nije pravedna.

Portal AnalitikaIzvor

"Fudbalski savez Albanije će dobro uraditi ako otvori sudski postupak do kraja. Danas nije bilo pravde za ono što se dogodilo na stadionu u Beogradu. Naprijed Albanija", napisao je Rama na Tviteru, a prenosi Beta.

UEFA je danas izrekla kazne za dešavanja na utakmici Srbija-Albanija 14. oktobra. Utakmica je registrovana 3:0 za Srbiju, ali su domaćinu odmah oduzeta tri boda zbog loše organizacije meča. Srbija će, takođe, morati da igra dva meča kao domaćin bez publike, a i FSS i albanski savez kažnjeni su sa po 100.000 eura.

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je 14. oktobra na stadionu Partizana u 42. minutu pošto je došlo do incidenata nakon što se iznad terena pojavio dron sa zastavom "velike Albanije".

Tada je došlo do sukoba igrača dvije ekipe, a potom je na teren ušao i određeni broj navijača, koji je napao gostujuće fudbalere, nakon čega su oni napustili teren i odbili da se vrate.

Pojedini mediji su objavili da je dronom iz lože stadiona upravljao rođeni brat Edija Rame, inače američki državljanin. Policija, za sada, nije saopštila zvanične rezultate istrage.

(rts.rs)

 

Portal Analitika