Politika

SINIŠTAJ: Medojević je ljut jer su Albanci dali presudan glas za samostalnu Crnu Goru

1004sinistaj
P
redsjednik Građanske inicijative i bivši poslanik Vaselj Siništaj kazao je za Portal Analitka da je izjava Nebojše Medojevića rezultat bijesa zbog toga što su Albanci imali presudan glas na referendumu za samostalnost Crne Gore 2006. godine.

Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Pokreta za promjene i član Predsjedništva DF-a Nebojša Medojević napisao je juče na svom Tviter nalogu da se nijedan albanski političar u Crnoj Gori nije izjasnio javno protiv velikodržavnog projekta Velike Albanije kao i da je je to “ozbiljan nacionalni projekat svih Albanaca”.

Komentarišuće te Medojevićeve navode Siništaj je ponovio da ne postoji projekat Velike Albanije i da na ovakav način DF razbija bilo koju šansu da odnos Albanaca prema opoziciji bude korektniji.

- Umjesto što Nebojša Medojević razmišlja kako da dobije podršku Albanaca on pokazuje da nema dobru namjeru prema njima. Mislim da neko pokušava da iskaže bijes zbog onoga što su Albanci imali presudan glas na referendumu za samostalnost Crne Gore. To nije dobro jer mislim da su Albanci najlojalniji građani Crne Gore. Albanci u Crnoj Gori su upravo na referendumu pokazali odnos prema Crnoj Gori, uvažavajući himnu, zastavu i Ustav – rekao je Siništaj za Portal Analitika.

Siništaj je istakao da Medojević ovakvom izjvaom samo dodatno šteti Demokratskom frontu, koji upoređuje sa brodom koji tone.

- Na ovaj način otvaraju rupu na brodu koji tone umjesto da se zakrpi ono što je otvoreno. Imate šanse da preuzmete vlast u Nikšiću pa u Podgorici i bježite od toga. Dakle čitavo vrijeme radiš da preuzmeš nešto a kad ti se ukaže prilika bježiš od toga i od odgovornosti. Na ovakav način razbijaju bilo koju čak i minimalnu šansu za jedinstvo u opoziciji kao i da odnos Albanaca prema opoziciji bude korektniji – kazao je Siništaj.

On je ponovio da velika Albanija ne postoji i da je o tome izrazio svoj stav više puta.

- Taj projekat ne postoji. Ako premijer Albanije kaže da ne postoji projekat velike Albanije ne znam čemu priča o tome. Pričama o velikoj albaniji, radi se za vlast i tjeraju Albance da idu u zagraljaj DPS-a – rekao je Sniništaj i poručio da „Crna Gora treba da se razvija da bude u punom smislu građanska država i da će to biti kad se budu poštovala prava manjina”.

 

Portal Analitika