Košarka

EUROLIGA: Crvena Zvezda poražena od Neptunasa

mindaugas-girdziunas-
C
rvena Zvezda je poražena na gostovanju Neptunasu u drugom kolu Eurolige 83:81. To je prva pobjeda litvanskog sastava u Euroligi, prenose sportski portali.

EUROLIGA: Crvena Zvezda poražena od Neptunasa
Portal AnalitikaIzvor

Šuterski odlično veče Neptunasa bilo je prelomno za pobjedu protiv Crvene Zvezde, koja je tokom posljednjeg perioda uhvatila priključak ali nije stigla do pobjede.

Neptunas je u prvom poluvremenu imao superraspoloženog Gailiusa koji je nemilosrdno šutem za tri poena trpao koš crveno-bijelih. Osjetilo se to i na rezultatu pošto je domaći tim već u prvoj četvrtini imao plus sedam, 25:18. Najveća predost u prvom poluvremenu viđena je u 16. minutu. Tada je Vasilius pogodio za dva poena i plus 15 domaćih, 42:27.

Zvezda je do odmora smanjila na 10, a pravi priključak crveno-bijeli su napravili početkom posljednje četvrtine. Blažič je trojkom poravnao rezultat na 69. poenu.

Neriješeno je bilo i 71:71 nakon čega su košarkaši Neptunasa iskoristili greške gostiju da naprave seriju 10:3 kojom su stigli do sedam poena viška četiri minuta prije kraja. Uslijedila su tri minuta posta Neptunasa. Zvezda je to iskoristila da napravi seriju od sedam poena i da stigne do izjednačenja. Mitrović je promašio bacanje da donese prednost svom timu. Potom je viđen napad Neptunasa i koš Vasiliusa tri sekunde prije kraja. U posljednjem napadu crveno-bijeli nijesu mogli do koša.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Gailius koji je ubacio 19 poena uz sedam skokova. 11 poena dao je Šakur, 10 Zavackas, a osam meč viner Vasilius.

Kod Zvezde odličan opet Vilijams sa 23 poena, šest asistencija i četiri skoka. 16 poena i šest skokova uz četiri asistencije imao je Blažič, 11 poena dao je Marjanović.

Tim Dejana Radonjića na startu takmičenja pobijedio je Galatasaraj, dok je litvanski sastav poražen od Laboral Kuće.

foto: euroleague.net

Portal Analitika