Ostalo

Promovisana knjiga “Powerlifting-Primjena u borilačkim sportovima”

powerLifting
U
glavnom gradu Crne Gore promovisana je knjiga "Powerlifting - Primjena u borilačkim sportovima", autora profesora Nemanje Markovića, u izdanju NVO Crnogorska akademija borilačkih vještina.

Promovisana knjiga “Powerlifting-Primjena u borilačkim sportovima”
Portal AnalitikaIzvor

Ova knjiga dio je projekta „Stručna podrška crnogorskim trenerima – aktuelna pitanja, dileme i odgovori“, a kako knjiga nema komercijalni karakter, cjelokupan tiraž (1200 primjeraka) biće poklonjen ciljnim grupama putem sredstava javnog informisanja. Sadržaj knjige je prilagođen realnim potrebama crnogorskog sporta kao i uslovima u kojima većina sportskih subjekata u Crnoj Gori obavlja trenažni proces.

Predmet ove knjige je powerlifting kao sistem treninga s teretom, strukturalna analiza i metodika, njegov uticaj na motoričke sposobnosti i morfološke karakteristike, kao i njegova primjena u treningu snage sportista u borilačkim sportovima. Na taj se način želi prvenstveno promovisati i popularizovati powerlifting kao sistem vježbanja kod vrhunskih sportista i rekreativaca.

Recenzent knjige je prof. dr sc. Igor Jukić, Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a urednik izdanja je prof. dr sc. Kemal Idrizović, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću Univerziteta Crne Gore.

Knjiga je štampana u boji, B5 formata mekog poveza. Na osnovu Konkursa štampanje knjige podržala je Komisija za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću Vlade Crne Gore i Uprava za mlade i sport Vlade Crne Gore.

CdM

Portal Analitika