Politika

Bojanić i Abazović traže Lekiću da im posudi poslanika

mladenok
B
ivši poslanici Pozitivne Crne Gore Mladen Bojanić i Dritan Abazović razgovarali su sa liderom Demokratskog fronta Miodragom Lekićem o formiranju poslaničkog kluba u kojem bi bio jedan od predstavnika Fronta, saznaju "Vijesti".

Portal AnalitikaIzvor

Podršku iz Fronta Bojanić i Abazović tražili su kako bi, nakon isključenja iz Pozitivne, mogli da formiraju poslanički klub, ali im Lekić nije mogao odmah garantovati podršku.

Prema izvorima iz DF-a i izvorima iz kruga bivših poslanika Pozitivne, Lekić im je kazao da će o tome povesti konsultacije u Frontu i da će to pitanje razmotriti na najozbiljniji način.

Bojanić je ranije izjavio da postoji mogućnost da sa Abazovićem i još jednim poslanikom iz opozicije formira poslanički klub, nakon čega je bivši poslanik Pozitivne Zoran Miljanić poručio da na njega ne računaju. Miljanić je nakon isključenja iz Pozitivne prešao kod Lekića.

Sagovornici "Vijesti" tvrde da bivši poslanici Pozitivne na formiranju kluba insistiraju zbog tehničkih razloga, jer bi na taj način obezbijedili prostorije u parlamentu, sekretara kluba, predstavnika na Kolegijumu predsjednika Skupštine i mogućnost da postavljaju pitanja na premijerskom satu i skupštinskim diskusijama.

 

Portal Analitika