Rukomet

Fahrudin Melić: Skromna zvijezda u „gradu svjetlosti“

2210melic03
F
ahrudin Melić
je ovih dana glavna faca u PSŽ-u, bogatom klubu iz „grada svjetlosti“. Leteći Prijepoljac, crnogorski rukometni reprezentativac, postigao je čak deset golova u pobjedi francuskog vicešampiona nad Meškovom u Brestu (29:28) i zaslužio mjesto u idealnom timu kola.

Fahrudin Melić: Skromna zvijezda u „gradu svjetlosti“
Portal AnalitikaIzvor

- Dobro sam se spremio i to sada koristim - bile su prve riječi Melića za Pobjedinu Arenu.

Ali, ne postiže se svaki dan 10 golova na jednom meču, i to u Ligi šampiona?

- Istina. Kolege su me ispoštovale, dodavale mi loptu… Važno je da smo pobijedili, iako smo mukom došli do tih „plus 1“. Eto, ovog puta se desilo da odigram bolje od ostatka ekipe, ali ponavljam - važnija od toga je pobjeda koja nam dosta znači - kaže Melić, koji na konstataciju da je možda previše skroman, odgovara: - Znaš me, takav sam oduvijek. Bolje neka drugi pričaju o meni.

Primjećujemo da si u dobroj formi?

- Jesam, zdrav sam, samo da nastavim u ovom ritmu - ističe ubojito desno krilo.

PSŽ ima sve četiri pobjede u Ligi šampiona, trebalo bi da ste zadovoljni?

- Bodovno jesmo. Nekad igramo bolje, nekad lošije, a u francuskoj ligi se još tražimo. Već smo izgubili dvije utakmice, što je po meni previše. Ali, ima dosta da se igra. Nadam se da će ova sezona biti mnogo bolja od prethodne, pojačanja koja su došla za sada su se dobro pokazala - kaže crnogorski reprezentativac.

„Sveci“ su tim koji predstavlja skup zvijezda, na jednom mjestu su Hansen, Kopljar, Vori, Gojun, Narsis, Omeje, Akambre, Onrubija, Melićev konkurent Abalo…

- To su sve igrači koji zavređuju pažnju, traže više u odnosu na druge… Ali, svi smo profesionalci i nema međuljudskih problema. A i sve ekipe se najviše spremaju za nas - objašnjava Melić.

Očigledno da se dobro nosiš sa svim tim, pritiskom, velikim očekivanjima, paklenom konkurencijom?

- Dao sam sebi zadatak da probam da jednog dana dođem u kvalitetan tim kakav je sada PSŽ. Dobro treniram, imam sjajnu atmosferu u porodici i to mi daje još veći motiv - priča Melić.

Dakle, Pariz ti je dobro „legao“…

- PSŽ ima sve uslove za vrhunskog sportistu. Dobro sam se uklopio, ljudi iz kluba su mi izašli u susret, sve ide dobro. Sve ovo sada gledam kao plod dobrog rada - kaže nekadašnji rukometaš Gorenja, Bosne, banjalučkog Borca, Zrinjskog i Goražda…

Još plodova moglo bi da se ubere na kraju sezone. Pričamo o trofejima, naravno.

- Nadam se. Već smo osvojili jedan ove sezone, a pucamo na sve - jasno je poručio Melić.

Melić će ove sedmice odigrati još meč sa Nantom, a u ponedjeljak je u Crnoj Gori. Sa nacionalnim timom ga očekuju dueli kvalifikacija za Evropsko prvenstvo - prvo gostovanje Srbiji, pa meč sa Islandom u Baru.

- Ne sumnjam u selektora Obradovića, bio sam srećan i zadovoljan radom tokom prošlog okupljanja, iako se završilo neslavno jer nijesmo otišli na Svjetsko prvenstvo. Potrebno je strpljenje, jedino što možemo da obećamo je bespoštedna borba.

Što misliš o Srbiji i Islandu?

- Obje su ekstra ekipe, iz gornjeg doma svjetskog rukometa. Moramo odigrati maksimalno ako mislimo nešto da uradimo. Gdje god i sa kim god da igramo, u obavezi smo da pokažemo najveći kvalitet, a mnogo bi nam značilo kad bismo se plasirali na Evropsko prvenstvo - zaključio je Melić.

pobjeda.me

Portal Analitika