Fudbal

LŠ: Real na Enfildu, Juve u Atini

LigaSampion0910
N
akon nevjerovatne noći i spektakularnog fudbala sa 40 golova, večeras su na programu mečevi Lige šampiona u grupama A, B, C i D, a apsolutni derbi dana igra se na Enfildu. Petostruki prvak Evrope Liverpul dočekuje aktuelnog, desetostukog, prvaka Starog kontinenta Real Madrid.

LŠ: Real na Enfildu, Juve u Atini
Portal AnalitikaIzvor

Real na gostovanje u Englesku ide kao prvoplasirani u grupi, ali poseban problem za ekipu Karla Ančelotija može da predstavlja loša tradicija kada gostuju na Enfildu, kao i povreda Gareta Bejla. Madriđani su na posljednjem gostovanju u Merzisajdu doživjeli debakl 4:0 u sezoni 2008/2009, a nijesu zatresli mrežu rivala ni na preostala dva međusobna duela, u prvom meču iste sezone (1:0), te u finalu Kupa šampiona 1981 (1:0).

"To je klub koji me je uvijek uzbuđivao... Niko ne pjeva himnu kluba kao navijači Liverpula. Nevjerovatno je kad pjevaju 'You'll never walk alone'. Izaći ću ranije na teren kako bih čuo kako pjevaju himnu", kazao je trener Reala Karlo Anćeloti.

S druge strane, kapiten i živa legenda domaćih Stiven Džerard smatra da njegov tim može da šokira goste.

"Okliznuli smo se u Švajcarskoj i sada moramo odigrati kako umijemo protiv Reala. Nije jednostavno pobijediti Real Madrid, ali nije ni nemoguće. Mislim da je ovaj meč bitniji, jer nam može riješiti pitanje izlaska iz grupe’’. Drugi par grupe je Ludogorec – Bazel.

Važni mečevi igraju se i u grupi A, đe sve ekipe poslije dva odigrana kola imaju po tri osvojena boda. Najlakši posao trebalo bi da ima Atletiko Madrid koji na svom Visente Kalderonu dočekuje švedski Malme. Dosta uzbudljivije biće na pirejskom Karaiskakiju, pošto u goste najtrofejnijem timu Grčke Olimpijakosu gostuje torinski Juventus.

Derbi grupe C igra se u Leverkuzenu, đe dolazi prvoplasirani iz grupe Zenit iz Sankt Peterburga. Ekipa Ander Vilasa-Boaša nalazi se u maloj krizi rezultata, pošto ima tri remija u nizu. Od meča na 'BajAreni' naviše bi mogao da profitira Monako, koji na svom terenu čeka Benfiku.

Posljednja grupa večeri donosi nam gostovanja prvih favorita za prolaz – Borusija iz Dortmunda putuje na teško gostovanje u Istanbul ekipi Galatasaraja, koja u duel ulazi poslije pobjede u 'vječitom' derbiju protiv Fenerbahčea. U drugom meču grupe D, Arsenal bi pobjedom nad Anderlehtom došao na korak od plasmana u drugu fazu.

Grupa A:

Atletiko Madrid - Malme 20.45h

Olimpijakos - Juventus 20.45h

Tabela: Juventus 3, Atletiko 3, Olimpijakos 3, Malme 3.

Grupa B:

Liverpul - Real Madrid 20.45h

Ludogorec - Bazel 20.45h

Tabela: Real 6, Liverpul 3, Bazel 3, Ludogorec 0.

Grupa C:

Bajer Leverkuzen - Zenit 20.45h

Monako - Benfika 20.45h

Tabela: Zenit 4, Monako 4, Leverkuzen 3, Benfika 0.

Grupa D:

Anderleht - Arsenal 20.45h

Galatasaraj - Borusija Dortmund 20.45h

Tabela: Dortmund 6, Arsenal 3, Galatasaraj 1, Anderleht 1.

Portal Analitika