Svijet

Rama: Ne odbijam posjetu Beogradu

ramma
P
remijer Albanije Edi Rama izjavio je da pomjeranje datuma njegove posjete "nije bilo odbijanje" i da su se on i Aleksandar Vučić saglasili da dođe 10. novembra.

Rama: Ne odbijam posjetu Beogradu
Portal AnalitikaIzvor

Premijer Albanije Edi Rama je u intervjuu njemačkom listu "Frankfurter algemajne cajtung" (FAZ) rekao je da su se on i predsjednik srpske vlade Aleksandar Vučić, poslije dugog telefonskog razgovora dogovorili o novom datumu posjete Beogradu.

"Sigurno je da postoje teškoće, ali postoji i dobra volja da se one prevaziđu. Ono što se dogodilo poslije fudbalske utakmice u Beogradu pokazalo je koliko je labilan mir u našem regionu i koliko je lako vratiti se starim navikama. Sto godina poslije početka Prvog svjetskog rata mi na Balkanu prvi put u našoj zajedničkoj istoriji doživljavamo da ne postoje ozbiljni konflikti, a to je mnogo važnije nego sukobi tokom jedne fudbalske utakmice", istakao je Rama za FAZ.

Na ocjenu lista da su proteklih sedmica podmetani požari u objektima u vlasništvu Albanaca u Srbiji i u Crnoj Gori i pitanje da li bi trebalo računati sa daljom eskalacijom situacije, Rama je odgovorio da "ono što se dogodilo na stadionu u Beogradu kada je 30.000 gledalaca horski vikalo 'ubij Albanca', i ono što se poslije toga dešavalo brojnim albanskim građanima u Srbiji, pokazuje koliko je teško osigurati postignuti mir". (B92)

 

 

Portal Analitika