Fudbal

Zbog sukoba Srbije i Albanije odložen meč Republika Srpska - Crna Gora!

NavijaciSrbija2010
G
eneralni sekretar FSRS Rodoljub Petković rekao je da fudbalska reprezentacija Republike Srpske neće odigrati prijateljsku utakmicu sa Crnom Gorom 12. novembra.

Zbog sukoba Srbije i Albanije odložen meč Republika Srpska - Crna Gora!
Portal AnalitikaIzvor

"Utakmicu smo odgodili za neki od drugih slobodnih termina, a da se pri tome ne poklapa sa utakmicama našeg matičnog državnog saveza, odnosno nastupom fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine", kazao je Petković za Anadolu Agency (AA).

"Susret je odgođen zbog nereda i prekida utakmice Srbija - Albanija. To je dogovor saveza RS, Crne Gore i Srbije, naravno, uz konsultaciju sa našim matičnim Nogometnim/Fudbalskim savezom BiH, koji uostalom i daje zeleno svijetlo za bilo koji međunarodni nastup entitetske selekcije, kao i bh. klubova. Utakmicu smo odgodili jer je bilo planirano da se igra na teritoriji Srbije, pa zbog situacije nastale nakon prekida utakmice Srbije i Albanije odlučili smo je odigrati u boljem vremenu".

Prvi operativac entitetskog saveza koji se nalazi u Banja Luci, rekao je da bi bh. regionalna selekcija, koju bi sa klupe predvodio Željko Buvač, prijateljsku utakmicu možda mogla odigrati u martu protiv Crne Gore. Željko Buvač je trener u stručnom štabu Borusije Dortmund.

(Topfudbal)

Portal Analitika