Rukomet

ADŽIĆ: Hvala publici do neba

Adzic2010
T
rener Budućnosti Dragan Adžić kazao je da je zadovoljan odnosom svih djevojaka koje su pokazale veliku želju i ispoštovale sve što je dogovoreno prije meča protiv Vardara, u kojem su naše šampionke ostvarile ubjedljivu pobjedu (23:17) na startu Lige šampiona.

ADŽIĆ: Hvala publici do neba
Portal AnalitikaIzvor

- Vardar je odigrao fer i korektno, držao nas je budnim svih 60 minuta i kažnjavao je i našu najmanju grešku. Sigurno je da se na igru oba tima odrazila činjenica da je iza nas dug period utakmice na ovom nivou. To se možda manje odrazilo na našu igru jer imamo više iskustva u pripremi mečeva bez kvalitetnih protivnika, dok su igračice Vardara odigrale možda i prvi meč u ovoj sezoni na ovom nivou. Publika je bila fenomenalna i dugujemo im zahvalnost do neba. Odličan odnos djevojaka, od početka do kraja, a Vardar je kažnjavao svako opuštanje što je dobro za analizu. Veoma sam zahvalan djevojkama kako su se borile i što su ispoštovale ono što smo dogovorili. Postoji dosta stvari da se popravi i da se neke igračice oporave u potpunosti, te da iz utakmice u utakmicu podižemo formu. Promašili smo četiri sedmerca, to je sastavni dio igre i vjerujem da će djevojke koje su promašivale protiv Vardara, to ispraviti u narednim mečevima. Vardar je sjajna ekipa i vrhunski se pripremio za meč protiv nas. Svaka greška je velika kada se desi u odbrani, ali radićemo na tome da ih bude što manje u narednim mečevima. Trudili smo da zaustavimo vezu između bekova i pivota, naša želja je da se napad ne osjeća prijatno kada napada našu zonu i to se odrazilo na realizaciju Vardara u napadu. Žderić je dovedena kao veliki potencijal i najbolji golman u toj generaciji, odgovorila je zadatku i pojačala je kvalitet na golu koji imamo uz Klaru Voltering. Nije me iznenadilo njeno sjajno izdanje, kao ni sjajna partija Biljane Pavićeić. Mnoge ekipe u Ligi šampiona su formom ispred nas, ovo je tek početak i sada se okrećemo meču protiv Podravke – kazao je Adžić.

Trener Vardara Indira Kastratović kazala je da nije razočarana igrom svog tima, ali da je jasno da će njene izabranice morati da podignu nivo igre u narednim mečevima.

- Čestitke Budućnosti na pobjedi. Nijesmo očekivali ovakvu utakmicu, bilo je dosta grešaka na obje strane. Ovo je prva utakmica, moramo da popravimo mnogo toga i nije strašno što smo poražene u Podgorici. Nadam se da ćemo biti sve bolje i bolje iz utakmice u utakmicu, ovo je opomena za nas. Nijesam razočarana, jer smo izgubili bitku, ali ne i rat.

Portal Analitika