Rukomet

Budućnost sjajno otvorila sezonu, Vardar pao u ''Morači''!

BuducnostRukomet1910
R
ukometašice Budućnosti odlično su otvorile novu sezonu Lige šampiona! Na startu elitnog takmičenja ''plave'' su u ''Morači'' ubjedljivo savladale jednog od favorita za osvajanje trofeja, ekipu makedonskog Vardara 23:17 (12:9). Samo je na startu poveo gost (po imenima najjači tim, bar na papiru), a onda je uslijedila fenomenalna igra Budućnosti, pogotovo u odbrani i uz na golu fantastičnu Žderić, za jako bitan trijumf.

Budućnost sjajno otvorila sezonu, Vardar pao u ''Morači''!
Portal AnalitikaIzvor

Budućnost je, nakon startnog vođstva Vardara, serijom od pet uzastopnih pogodaka povela 5:1, u 17. razlika je iznosila pet (9:4), koliko je bilo i u 24. minutu (11:6).

Početkom drugog poluvremena crnogorski prvak stekao je prednost od šest golova (17:11), dok je razlika u 42. minutu iznosila sedam pogodaka (18:11). Vardar je u 49. minutu zaostatak smanjio na 19:15, ali je Budućnost serijom 3:0 prednost ponovo vratila na sedam golova (22:15) u 54. minutu i praktično već tada riješila sve dileme oko pobjednika.

Najefikasnija u pobjedničkom timu, na čijem golu se istakla Marta Žderić sa 16 odbrana, bila je Biljana Pavićević sa sedam, po pet golova postigle su Katarina Bulatović i Kristina Neagu, a jedan manje Dragana Cvijić. U makedonskom timu najbolje su bile Andrea Penezić sa pet i Andrea Lekić sa četiri pogotka.

U drugom meču B grupe njemački Tiringer je pred svojim navijačima savladao Podravku 33:20. Budućnost će u drugom kolu, u subotu u Koprivnici, igrati sa Podravkom.

BUDUĆNOST – VARDAR 23:17 (12:9)

PODGORICA – Sportski centar ”Morača”. Gledalaca: 4.000. Sudije: Pandžić, Mosorinski (Srbija). Sedmerci: Budućnost 8 (4), Vardar 2 (2). Isključenja: Budućnost 6, Vardar 6 minuta.

BUDUĆNOST: Voltering, Rajčić, Žderić (17 odbrana), Petrović, Neagu 5, Dalbi, K. Bulatović 5 (3), N. Bulatović, Ramusović, Cvijić 4, Mehmedović, Despotović, Pavićević 7, Bizdra, Knežević 2 (1), Lazović.

VARDAR: Susljina (deset odbrana i četiri sedmerca), Petkovska, Radičević 1, Stojanovska, Mitova, Nikolić 1 (1), Lazović-Varlec 2, Dembele 2, Fernandez Molinos, Zebić 2, Althaus, Klikovac, Penezić 5 (1), Černoivanenko, Ihneva, Lekić 4.

Portal Analitika