Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • NIKČEVIĆ: Vučinić nema pravo da odlučuje da li se odriče imuniteta ili ne, o tome odlučuje Skupština

NIKČEVIĆ: Vučinić nema pravo da odlučuje da li se odriče imuniteta ili ne, o tome odlučuje Skupština

lala1910
P
redsjednik Administrativnog odbora u Skupštini Crne Gore Radivoje Nikčević potvrdio je da je dobio  zahtjev Osnovnog  državnog tužilaštva u kojem se traži da Skupština odobri krivično gonjenje protiv poslanika DF-a Janka Vučinića , zbog pozivanja radnika na nasilni ulazak u zgradu Vlade.

NIKČEVIĆ: Vučinić nema pravo da odlučuje da li se odriče imuniteta ili ne, o tome odlučuje Skupština
Portal AnalitikaIzvor

Nikčević je u izjavi za radio Antenu M kazao da će se na sjednici u utorak odlučiti  kada će se raspravljati o tom prijedlogu i istakao da u konačnom odluku o tome da li će  Vučiniću biti skinut imunitet donosi Skupština.

- Dogovorićemo se da do kraja sljedeće sedmice ili najkasnije do početka one tamo sedmice zakažemo sjednicu sa tom jednom tačkom, gdje ćemo razmatrati zahtjev tužilaštva – rekao je Nikčević.

Vučinič je juče kazao da se neće odreći imuniteta, te da ostaje da se vidi, kako je kazao da li će poslanici, oni koji predstavljaju parlamentarnu većinu postupiti po naređenju premijera.

Nikčević je istakao da je kada je u pitanju poslanički imunitet odluke donodi Skupština i da to nije Vučinićevo pravo.

- Ja se sada ne bih o tome izjašnjavao, jedna je činjenica tačna Administrativni će odbor prvi put razmatrati skidanje imuniteta nekom poslaniku zbog takvog krivičnog djela. Mi ćemo se odgovorno odnijeti prema tom zahtjevi, kakav će ishod biti vidjećemo. U konačnom odluku donosi Skupština, a da li se Vučinić odriče ili ne imuniteta to nije njegovo pravo već Skupštine – poručio je Nikčević.

Protiv Vučinića krivičnu prijavu je podnijela podgorička policija, a on se sumnjiči da je 2. oktobra organizovao protest ispred Vlade koji nije prijavio policiji i podstrekivao radnike Metalca da nasilno uđu u zgradu.

Antena M

Portal Analitika