Portal Analitika
  • Politika
  • Društvo
  • Abiznis
  • Sport
  • Kolaž
  • Region / Svijet
  • Kultura
  • Kolumne
  • Nauka / Tehnologija
  • Savremena karijatida
  • Ostalo
Zabava

Kako je Sofija Vergara postala najplaćenija TV glumica?

1810sofia
S
ofija Vergara, četrdesetdvogodišnja glumica kolumbijskog porijekla, oduševljava televizijske gledaoce u ulozi temperamentne Glorije Delgado-Pritčet u hit seriji “Moderna porodica”.

Kako je Sofija Vergara postala najplaćenija TV glumica?
Portal AnalitikaIzvor

Ova atraktivna latino glumica rođena je u u Kolumbiji u velikoj porodici, a još kao tinejdžerku primijetili su je lovci na talente te su vrlo brzo uslijedile ponude za posao modela i angažmani na televiziji. Sa samo 17 godina snimila je reklamu za Pepsi za južnoameričko tržište.

Lijepa glumica uskoro se preselila u Bogotu, a manje je poznato to da je nakon što se udala s 18 godina (brak je potrajao dvije godine) neko vrijeme studirala jer je željela da postane stomatolog. Ipak, zbog poslovnih angažmana nije ga završila (samo ju je nekoliko semestara dijelilo od diplome), a 1998. njenu porodicu je zadesila velika tragedija - brat joj je ubijen prilikom pokušaja otmice.

Sofija se zatim preselila u Majami kako bi nastavila svoj uspon prema vrhu, a sa sobom je povela sina, majku i sestru Sandru, danas takođe televizijsku glumicu.

Prije nego što ju je serija 'Moderna porodica' lansirala u zvjezdane visine Sofija je ostvarila gostujuće uloge u seriji “Entourage” i u filmovima “Chasing Papi”, “Subsequently”, “Four Brothers”, “Meet the Browns” i “Madea Goes to Jail”.

Manje je poznato to da je ona zapravo prirodna plavuša pa je na početku svoje karijere imala problem s angažmanima jer nije izgledala kao tipična latino djevojka.

1810sofia2
“Naravno da nijesu sve Južnoamerikanke tamnokose, ali ko sam ja da postavljam pravila u Holivudu! Čim smo moj tim i ja odlučili da potamnimo moju kosu za nekoliko nijansi, odmah su počele da pljušte ponude”, prisjeća se Sofija svojih početaka.

Upravo zahvaljujući ulozi Glorije, duhovite i eksplozivne supruge, postala je najbolje plaćena TV glumica, a uslijedile su i brojne nominacije za Zlatni globus, Emi, Screen Actors Guild Awards…

Hit serija “Moderna porodica” postigla je ogroman uspjeh i ušla je u istoriju kao najnagrađivanija humoristična serija američke televizije.

Ove godine Sofija je dospjela na 32. mjesto Forbsove liste najmoćnijih žena, a treću godinu zaredom je na prvom mjestu najbolje plaćenih TV glumica. Njeni prihodi se procjenjuju na oko 37 miliona dolara. Za svaku epizodu dobija 325.000 dolara, ali većina njenih prihoda potiče od reklama: za dijetalnu Pepsi, šminku CoverGirl, šampon Head&Shoulders, telekomunikacijskog operatera AT & T itd.

Jednu od najmoćnijih latinoameričkih zvijezda Holivuda ove godine mogli smo da vidimo i u filmu 'Glavni kuvar', u kojem glumi sa Skarlet Johanson, a pronašla je i novu ljubav - zgodnog glumca Džoa Manganiela iz serije “True Blood”.

Izvor: tportal

Portal Analitika