Politika

Krivokapić sa Marfijem: Sljedeća godina važna u integracijama

rankomok
P
redsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas u Kotoru Krisa Marfija (Chris Murphy), senatora u Senatu Sjedinjenih Američkih Država.

Krivokapić sa Marfijem: Sljedeća godina važna u integracijama
Portal AnalitikaIzvor

Krivokapić i senator Marfi su ocijenili da su odnosi Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država partnerski i prijateljski, posebno na polju evro-atlantskih integracija. Predsjednik Skupštine je ocijenio u razgovoru sa senatorom Marfijem da je sljedeća godina izuzetno važna za crnogorski evro-atlantski put, te da snaženje vladavine prava predstavlja ključan ispit naše države na tom putu.

“Važno je istaći još jednom da je Crna Gora jedini dio obale na Mediteranu, od Portugala do Turske, koji nije pod zaštitom NATO kišobrana. Puna posvećenost države demokratiji i vladavini prava su garant ulaska Crne Gore u Alijansu”, poručio je Krivokapić u razgovoru sa senatorom Marfijem.

Senator Kris Marfi je potvrdio da Sjedinjene Američke Države ostaju partner i nastavljaju sa podrškom Crnoj Gori ka učlanjenju u NATO, te naglasio da je vladavina prava ključni cilj za društvo i državu, saopšteno je iz Krivokapićevog kabineta.

 

Portal Analitika