Fudbal

Cani 18 mjeseci suspenzije?

AlbanciTuca
E
vropska fudbalska unija je spremna da oštro kazni ne samo Srbiju i Albaniju zbog incidenata na meču te dvije selekcije u Beogradu, već i igrače pojedinačno.

Cani 18 mjeseci suspenzije?
Portal AnalitikaIzvor

Najteže sankcije mogle bi da budu određene Loriku Cani, prenose italijanski mediji.

Reprezentacija Srbije bi mogla da bude kažnjena s nekoliko utakmica bez prisustva navijača, dok će Albaniji vjerovatno biti određna visoka novčana kazna zbog odbijanja njenih igraca da se vrate na teren, prenose italijanski listovi.

Kako piše list Mesađero, utakmica će se vjerovatno igrati ponovo, ali na neutralnom terenu, i bez navijača, a različita su predvidjanja o tome da li će se igrati od početka ili će meč biti nastavljen od 41 minuta, kada je prekinut.

UEFA bi kapitena albanske reprezentacije Lorika Canu mogla da zbog nasilnog ponašanja kazni najstrožom kaznom: od šest do 18 mjeseci zabrane igranja.

Ako bi mu bila određena ta kazna, prema novim pravilima UEFA, Cana ne bi mogao da igra ni za reprezentaciju Albanije, ali ni za svoj klub - italijanski Lacio.

UEFA će razmatrati 23. oktobra odredjivanje kazni dvijema reprezentacijama, a kasnije će raspravljati o sankcijama protiv igrača pojedinačno. UEFA će razmotriti sankcije za igrače, pošto pregleda televizijske snimke utakmice i incidenata, koji su joj na njen zahtjev dostavljeni, prenose mediji. (B92)

Portal Analitika