Politika

Filipović Frontu: Sramota je građane vrijeđati

zanaf
P
oslanica DPS-a Žana Filipović saopštila je danas da je "sramota što Branka Bošnjak i njen Demokratski front poredi narod sa stokom"

Filipović Frontu: Sramota je građane vrijeđati
Portal AnalitikaIzvor

"Upravo zbog toga što građane Crne Gore poredi sa stokom, Branka Bošnjak i njen Demokratski front nikada neće zavrijediti poštovanje birača, niti će ikada pobijediti na izborima. Bilo je slučajeva u, ne tako davnoj, političkoj istoriji kada su pojedine partije građanima stavljali samare preko leđa, saopštla je Filipović.

Prema njenim riječima, Branka Bošnjak i Demokratski front sada prinose sijeno.

"Sramota. Kako mogu očekivati da dobiju podršku onih koje nazivaju najpogrdnijim imenima? I ne samo zbog toga što ih konstantno vrijeđaju, građani ne žele Demokratski front zbog toga što je sve u njihovoj politici protiv interesa Crne Gore. Oni ne bojkotu samo institucije Crne Gore, oni bojkotuju realnost, a realnost je da građani neće da glasaju za one koji ih nazivaju stokom, već za partiju i koaliciju koja je posvećena dostizanju većeg životnog standarda", tvrdi Filipović.

Optužbe na račun funkcionera DPS-a su, kako navodi, besmislene i vrijedne su komentara koliko i predviđanje Branke Bošnjak da će DF pobijediti na izborima.

"O kriminalu, kada već pričaju o tome, mogu detaljno govoriti iz ličnih iskustava.mIma sijaset primjera, a svaki je potkrijepljen izjavama i tvrdnjama njihovih dojučerašnjih i aktuelnih stranačkih kolega. Počev od toga da su dobili 5,5 miliona eura da se bore protiv svoje države uoči 21. maja, na osnovu iskaza njihovog nekadašnjeg finansijera, zatim ko im je bio pokrovitelj kampanje u Pjevljima, što je posvjedočio njihov partijski kolega, kako su bez pokrića dijelili gotovinu i čašćavali se honorarima od novca koji iz državnog budžeta dobijaju kao parlamentarne partije, što je konstatovano nakog kontrole DRI-a ... Da li je ovo krimalno udruživanje procijeniće građani, a trebalo bi i nadležne institucije. Kada tako „hrabro“ nastupa poslanica DF-a trebala bi da razmisli da li su svi njeni prihodi sadržani u izvještajima koje podnosi Komisiji za sprečavanje sukoba interesa, jer pojedine partije navodno svojim poslanicima daju pozamašne honorare, kojih u izvještajima nema. Ili partija lažira izvještaje, ili njeni poslanici. Ko god to radi, vrši krivično djelo", poručila je poslanica DPS-a.

Kako dodaje, u vokabularu DF-a postoje samo uvrede.

"Oni su navikli da svoje kolege iz opozicije nazivaju šišnjarima, kukavicama, alapačama... Zato im nije strano da i građanima upute poneki „kompliment“, kao što je to uradila Branka Bošnjak nazvavši ih stokom, pri čemu smatra da je to i interesantna priča za Holivud. U konkretnom slučaju samo DF zavređuje pažnju Holivoda, i to za neku dobru parodiju, njihove aktivnosti uoči i nakon referenduma traže pozornost Tužilaštva, dok će kod građana, kao i do sada, izazvati prezir i ništa više", zaključila je Filipović.

 

 

Portal Analitika