Crna hronika

Rasvijetljena jedna pucnjava u Podgorici

Podgoričanin O.M. (22) uhapšen je zbog sumnje da je, 11. oktobra, na uglu Hercegovačke i Njegoševe ulice u Podgorici, ispalio hitac u pravcu sugađanina M.M (26).
Rasvijetljena jedna pucnjava u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

Uhapšeni su i Č.K. (51) i G.K. (25) iz Podgorice, zbog sumnje da su počinili prekršaje iz Zakona o javnom redu i miru.

"Naime, O.M. se sumnjiči da je 11. oktobra, oko 16.30 sati, ispred ugostiteljskog objekta "La Scala“ u Hercegovačkoj ulici u Podgorici, dok je bio u društvu sa G.K, iz torbice izvadio pištolj marke „CZ“ TT kalibra 7,62 milimetara i u pravcu M.M. iz Podgorice ispalio jedan hitac. Metak je okrznuo nogu M.M, nanijevši mu laku tjelesnu povredu“, saopšteno je iz Uprave policije.

M.M. je tom prilikom uspio da od O.M. oduzme pištolj sa četiri metka u okviru.

Ovom događaju je prethodilo narušavanje javnog red i mira kada su Č.K, G.K. i O.M. u lokalu "La Scala“ lomili čaše i flaše.

Nakon što ih je M.M. upozorio da to ne rade, osumnjičeni su pobjegli, ali su se kasnije na lice mjesta vratili O.M. i G.K.

Tokom uviđaja su izuzeti čaura i ostali tragovi, koji su sa pištoljem upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

O.M. je juče uhapšen i, uz krivičnu prijavu, priveden zamjeniku osnovnog državnog tužioca u Podgorici, zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičeni Č.K. i G.K. su, uz zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka, privedeni Područnom organu za prekršaje.

"Pripadnici Centra bezbjednosti Podgorica preduzimaju intenzivne i planske aktivnosti radi rasvjetljavanja ostalih slučajeva upotrebe vatrenog oružja u prethodnih nekoliko dana, kao i ostalih krivičnih djela počinjenih na području ovog grada“, zaključeno je u saopštenju.

 

 

Portal Analitika