Region

Gradonačelnik Prištine traži od Rame da ne ide u Beograd

edi-rama-un-ap_f
G
radonačelnik Prištine Špend Ahmeti zatražio je od premijera Albanije Edija Rame da ne ide u zakazanu posjetu Beogradu 22. oktobra, prenosi beogradski Blic.

Gradonačelnik Prištine traži od Rame da ne ide u Beograd
Portal AnalitikaIzvor

Podsjetivši da je to od Rame tražio na nedavnom sastanku sa njim, Ahmeti kaže da je, nakon sinoćnjeg incidenta na utakmici Srbija - Albanija u Beogradu, još više ubijeđen, te albanskom premijeru ponovo poručio: "Ne idi u Beograd".

Ahmeti je, inače, pozvao reprezentaciju Albanije da posjeti Prištinu, prenijeli su mediji. On je rekao i da su se na Kosovu "mnogi radovali" nakon prekida utakmice u Beogradu.

"Koristim priliku da javno, u ime opštine Prština pozovem (albanske igrače) da što prije dođu u Prištinu. Mnogo ćemo se radovati. Za kraj, onako kako sam i rekao premijeru Rami prilikom posljednjeg susreta, kažem ponovo, a sada sam još ubjeđeniji u to - nemojte da idete u Beograd", napisao je Ahmeti na Fejsbuku.

Inače, najavljena posjeta Rame Beogradu bi trebalo da bude prva posjeta jednog albanskog premijera Srbiji u posljednjih 70 godina.

 

Portal Analitika