Politika

LABUDOVIĆ: Okupljanje navijača Albanije je ozbiljno bezbjednosno pitanje

1510emilo_labudovic
E
milo Labudović
iz Demokratskog fronta zahtijevao je danas da na početku sjednice Skupštine Crne Gore nadležni državni organi reaguju i kazne organizatore skupa navijača Albanije koji su se sinoć okupili nakon prekida meća Srbija – Albanija, u znak podrške u Ulcinju, Plavu i Tuzima, i slavili noseći albanske zastave.

LABUDOVIĆ: Okupljanje navijača Albanije je ozbiljno bezbjednosno pitanje
Portal AnalitikaIzvor

- Sinoć povodom incidenta koji je nastao javnim prikazivanjem mape Velike Albanije, koja – htjeli mi to da priznamo ili ne – uključuje i značajnu teritoriju Crne Gore, organizovano se izašlo na ulice Ulcinja. Po meni, to je ozbiljno bezbjednosno pitanje i ja tražim da ovaj parlament javno pozove Vrhovnog državnog tužioca da ispita ovaj slučaj i pronađe organizatore, prije nego to eskalira u pravcu koji ne bismo željeli ni mi ni niko drugi.

Sa tim se saglasio i potpredsjednik parlamenta Branko Radulović, koji je tim povodom ozvaničio:

- Za sve što je protiv multietnički, multikonfesionalne, teritorijom ograničene Crne Gore, odmah će se stati sa bilo koje bande, kao i uvijek do sada, na branik građanske Crne Gore. Ovo upozorenje shvatam krajnje ozbiljno i iniciraću sjednicu Kolegijuma Skupštine, tražiti i od pravosudnih organa da preispitaju sve ovo i da nam dostave blagovremeno informaciju – zaključio je on.

Portal Analitika