Svijet

Mekdonalds konačno otkrio što „krije“ u mesu

1510mcdonalds
M
ekdonalds“ (McDonald's) je napravio veliki korak i prvi put dopustio kamerama da zabilježe na koji se način pripremaju njegovi slavni hamburgeri, prenosi T portal.

Mekdonalds konačno otkrio što „krije“ u mesu
Portal AnalitikaIzvor

Razlog zbog kojeg se najpopularniji lanac brze hrane odlučio za ovakav korak jeste to što želi da okonča glasine po kojima se u „Big Mek“ i „nadžetse“ stavlja roze pjena. U tu su svrhu pokrenuli i novu kampanju „Our Food. Your Questions“ (Naša hrana. Vaša pitanja), u kojoj pozivaju sve da postave bilo koje pitanje o proizvodnji i pripremi hrane.

Tako su kamere emisije „Dobro jutro, Ameriko“ (Good Morning America) ušle u fabriku u Freznu i detaljno snimile proces obrade i pripreme oko 180.000 kilograma mesa dnevno. Prema tim snimcima, izgleda da „McDonald's“ koristi čistu govedinu za svoje burgere.

Direktor marketinga Kevin Njuvel rekao je za GMA kako želi da svi kupci znaju kako se tačno priprema hrana u „McDonald's“-u. U kampanji se takođe prikazuju odgovori na pitanja poput onih kako meso može duže da izgleda svježe, a oni odgovaraju da je to zato što je isušeno. Budući da nema vlažnosti, teže se razvijaju gljivice i plijesan.

Još jedna velika debata svojedobno se razvila kada su se počele širiti glasine da se u određenim mesnim proizvodima poput „nadžetsa“ koristi roza pjena. Iako su govorili da ne znaju otkud su se pojavile takve fotografije i da one sigurno nisu iz „McDonald's“-ove fabrike, na kraju su priznali da su koristili malu količinu sastojaka protiv pjenušanja (dimetilpolisiloksan), ali u ulju za prženje popularnih „nadžetsa“.

Foto: amazonaws.com

Portal Analitika