Politika

DPS: Najavljeni protesti su obračun unutar opozicije

1410dpslogook
U
Demokratskoj partiji socijalista (DPS) smatraju da će protesti, koje najavljuje Demokratski front (DF), prije predstavljati prebrojavanje unutar same opozicije nego pokušaj da se destabilizuje vlast.

DPS: Najavljeni protesti su obračun unutar opozicije
Portal AnalitikaIzvor

Predsjedništvo Demokratskog fronta najavilo je da će u narednih petnaestak dana donijeti odluku o organizovanju velikih građanskih protesta, koji će biti održani u novembru.

Funkcioner DPS-a Predrag Sekulić smatra da su najavljeni protesti više obračun unutar opozicije.

“Lekić pokušava da objasni biračima DF-a da je on stvarni vođa unutra Fronta, a ne Nebojša Medojević i Andrija Mandić. To nije ništa novo, niti zabrinjavajuće”, kazao je Sekulić za TV Pink.

To što se pojavila ideja o protestima za Pozitivnu Crnu Goru nije ništa novo. U toj partiji proteste smatraju legitimnim vidom borbe, ali očekuju konsultacije unutar cijele opozicije kako bi se definisalo ko i na koji način želi da učestvuje.

“Protesti su ideja koja zavređuje pažnju, ali se nadam da će se ispuniti svi preduslovi da se ona sprovede na kvalitetan način, a ne da se troši energija građana”, rekao je poslanik Pozitivne Dritan Abazović.

Iako indirektno prozvani od strane DF-a, u Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP) za sada ne žele da se oglašavaju povodom najavljenih protesta.

Upravo jedan od razloga zbog kojeg DF želi proteste je imenovanje Ivice Stankovića za vrhovnog državnog tužioca, čiji su izbor podržali poslanici SNP-a.

(CDM)

 

Portal Analitika