Region

Beograd: Plakati sa natpisom "Dočekajmo svog predsjednika"

1410putinplakatiok
D
va dana pred posjetu ruskog predsjednika Vladimira Putina glavnom gradu Srbije, ulice u centru Beograda izlijepljene su plakatima sa likom Putina na kojima su istaknute poruke poput "Dočekajmo svog predsjednika“ i ćirilićno-latinična "Srb-in".

Beograd: Plakati sa natpisom "Dočekajmo svog predsjednika"
Portal AnalitikaIzvor

Na plakatima manjih dimenzija postavljenim na mjestima predviđenim za plakatiranje, ali i na drugim prometnim mjestima, ispod Putinove fotografije i pomenutih napisa, nalazi se logo ultradesničarskih organizacija "Obraz“ i "Naši“.

Na štandovima sa suvenirima nude se čak i majice sa likom Vladimira Putina, kao i majice sa dvojezičnim napisom "Kosovo je Srbija, Krim je Rusija".

Vanparlamentarna Srpska radikalna stranka (SRS) i desničarske organizacije "Obraz“ i "Naši“ danas su pokrenuli kampanju  pod nazivom „Dočekajmo Putina! Dočekajmo prijatelja!". Aktivisti tih organizacija dijelili su u Knez Mihailovoj ulici u centru Beograda letke kojima pozivaju građane da im se 16. oktobra pridruže na dočeku predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina. Akitivisti pomenutih organizacija dijelili su građanima i svoj proglas pod naslovom "I Kosovo i Rusija“.

Radikali i desničari u lecima navode da će "masovnim prisustvom na dočeku ruskog predsjednika Srbija upozoriti režim da građani ne žele Evropsku uniju, već iskrenu saradnju sa Ruskom Federacijom radi političkog, ekonomskog, socijalnog, duhovnog i svakog drugog napretka države i naroda".

Predsjednik Ruske Federacije boraviće u četvrtak, 16. oktobra, u jednodnevnoj zvaničnoj posjeti Beogradu tokom koje će sastati sa srpskim državnim vrhom i prisustvovati vojnoj paradi povodom 70 godina oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu i 100. godišnjice Prvog svjetskog rata.

 

(Vijesti.ba)

Portal Analitika