Politika

VDT Ivica Stanković bio u Medojevićevoj Grupi za promjene

1410stankovicivica
N
ovi vrhovni dravni tužilac Ivica Stanković, kojeg je dio opozicije optuživao da je “tužilac vladajuće koalicije”, bio je član nevladine organizacije Grupa za promjene koju je  vodio aktelni predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević. Uz Medojevića na čelu Grupe za promjene je bio i profesor Svetozar Jovićević. Od 2006. godine NVO Grupa za promjene je prerasla u političku partiju Pokret za promjene koja odmah osvojila parlamentarni sattus, a danas je PZP konstituent Demokratskog fronta.

VDT Ivica Stanković bio u Medojevićevoj Grupi za promjene
Portal AnalitikaIzvor

U dokumentu koju je publikovao Centar za nevladine organizacije pod nazivom Godišnji izvještaj o odnosu Vlade i nevladinih  organizacija u Crnoj Gori iz 2003. godine navodi se da je na osnovu člana 38 Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave,  Ministarstvo pravde je na sjednici od 11. marta 2003. god. donijelo Rješenje o  osnivanju Savjeta Ministarstva pravde za reformu pravosuđa. Zadatak Savjeta je razmatranje, zauzimanje stavova i davanja stručnog mišljenja o svim pitanjima iz oblasti pravosuđa koja se odnose na reformu ove oblasti.

1410stankovic2Savjet broji 15 članova od kojih 2 člana predstavljaju nevladine organizacije: Ivica Stanković, predstavnik Grupe za promjene i Udruženja sudija RCG i Tamara  Srzentić, predstavnik Fondacije Institut za otvoreno društvo Crna Gora, navodi se u dokumentu (Portal Analitika objavljuje skenirani izvod iz dokumenta)

Inače, tokom rasprave o izboru VDT, Nebojša Medojević je žestoko kritikovao izbor Stankovića za izbor VDT nazivajući ga – “DPS tužiocem”.

-DPS kao politicko krilo mafije nikada neće predloziti državnog tužioca koji će da ih hapsi zbog kriminala i korupcije.SNP je saučesnik farse, rekao je Medojević.

N.Z.

Portal Analitika