Region

Beograd: Kad Putin dolazi nema na terasu

0310vladimirputin
G
rađani koji žive u zgradama pored auto-puta u Beogradu dobili su zabranu da dana kada dolazi predsjednik Rusije Vladimir Putin izlaze na terase.

Beograd: Kad Putin dolazi nema na terasu
Portal AnalitikaIzvor

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija obavještenja koje su stanari Bulevara Arsenija Čarnojevića, kako se navodi, dobili od SUP-a Novi Beograd.

"Dana 10. 10. 2014. godine dobili smo obavještenje od SUP Novi Beograd da dana 16. 10. 2014. godine a povodom posjete predsjednika Ruske federacije Vladimira Putina iz bezbjednosnih razloga svi stanovi koji su na strani prema auto-putu, prozori i terase moraju biti zatvorene i spuštene roletne. Niko ne smije da se nalazi na prozorima i terasama. Takođe se veš ne smije nalaziti na terasama."

I prilikom prethodnih posjeta visokih državnika važile su rigorozne mjere bezbjednosti.obavjestenje1310

Tako su za vrijeme boravka Hilari Klinton, bivše državne sekretarka SAD i američkog potpredsjednika Džozefa Bajdena na snazi bile mjere bezbjednosti prvog stepena.

To je značilo da su ulice kojima su se kretali, kao i okolne ulice, bile zatvorene za saobraćaj i za pješake, a iz nekih ulica su uklanjani i automobili.

Mediji su tada pisali da je o bezbjednosti Bajdena brinulo više od 300 američkih agenata i preko 2.000 srpskih policajaca, bezbjednjaka i specijalaca, a specijalci su dan pred posjetu "pročešljali" terase, podrume, tavane u zgradama koje su na "Bajdenovoj putanji".

 

B92

Portal Analitika