Politika

Članovi Predsjedništva PCG: Pajović nasilno od manjine pravi većinu

predsjednistvo_PCG
D
arko Pajović
očajnički pokušava da, nasilno, od manjine napravi većinu u Glavnom odboru stranke, navodi se u saopštenju koje potpisuju osam članova najužeg rukovodstva Pozitivne Crne Gore.

Članovi Predsjedništva PCG: Pajović nasilno od manjine pravi većinu
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju koje potpisuju Mladen Bojanić, Dritan Abazović, Nikola Necko Koćalo, Goran Đurović, Miloš Konatar, Dragan Ćiro Cvetković, Emin Duraković i Luka Rakčević, tvrdi se da se sjutra mora održati nastavak prekinute 16. sjednice GO, a naredna sjednica u terminu koji se odredi u skladu sa stranačkim dokumentima.

Oni, tvrde da je Pajović večeras, suprotno Poslovniku o radu GO PCG, za sjutra zakazao 17. sjednicu GO, a da pritom nije poštovao definisani rok od najmanje 7 dana za zakazivanje sjednice, niti je sazvao nastavak prekinute 16. sjednice od 30. jula, niti je sazvao sjednicu Predsjedništva uoči GO.

„Ovako na brzinu i suprotno stranačkim aktima sazvana sjednica GO vjerovatno predstavlja očajnički pokušaj da se nasilno od manjine napravi većina u GO. Nećemo dozvoliti da se suprotno Statutu širi broj članova GO. Neka zaboravi na taj scenario“, poručili su Pajoviću potpisnici saopštenja.

Poručuju mu, takođe, „da se ne bruka ovakvim djelovanjem već ga apsolutna većina članova Predsjedništva“ poziva da dođe u 17 sati u prostorije Pozitivne, sazove sjednicu Predsjedništva koja će se održati u skladu sa Statutom kako bi definisali sve predloge odluka za sjednicu GO.

„U suprotnom, moraće da snosi posljedice za namjernu zloupotrebu položaja i kršenje Statuta i mnogih stranačkih akata“, navode osam potpisnika saopštenja, uz poziv medijima da im se pridruže u 17 sati „i u skladu sa Poslovnikom o radu Predsjedništva, pružimo im priliku da se neposredno upoznaju sa dešavanjima u Pozitivnoj“.

Portal Analitika