Košarka

JOVOVIĆ: Idemo na duži napad protiv Ventspilsa

BuducnostMZT
K
reće nova sezona Eurokupa, košarkaši Budućnost Volija i ove sezone žele da se pokažu u najboljem svijetlu, a kako su otvorili ABA takmičenje, možemo očekivati dobre rezultate crnogorskog šampiona. Kreće serija teških mečeva svaka tri dana, nakon treće pobjede u regionalnoj ligi, ’’plavi’’ večeras putuju za Letoniju, đe ih u srijedu očekuje duel grupe F sa Ventspilsom.

JOVOVIĆ: Idemo na duži napad protiv Ventspilsa
Portal AnalitikaIzvor

Letonci su jedan od kandidata ekipi Budućnosti za prolazak u narednu fazu takmičenja.

- Oni su uz PAOK sa nama glavni kandidati za tu četvrtu poziciju. Imaju tri Amerikanca, na poziciji četiri je Mire Četmen, iskusan igrač, koji je igrao u najvećim klubovima Eurolige.On je glavni pokretač svih njihovih pozitivnih stvari na terenu. Treba da odigramo jako u defanzivi, da iskontrolišemo taj njihov potencijal u napadu.

Pokušaćemo da odigramo tvrdo, na mali broj poena. Da igramo duži napad, kako im ne bi dozvolili da iz eventualnih grešaka dolaze u situaciju da nas kažnjavaju iz polukontri i kontri - istakao je Jovović i kratko se osvrnuo na odličan start u ABA ligi.

- Jako smo zadovoljni startom u ABA ligi. Rastemo kao tim iz meča u meč. Igramo sve bolje i bolje. Timski igramo jako kvalitetno, što s epokazalo sinoć kada smo imali 31 asistenciju, što se rijetko viđa na evropskim terenima. Svaki meč iskoči neki novi pojedinac, i tako smo koncipirali tim, da jednom kolektivnom igrom u oba pravca budemo uspješni. Pred nama su tek sada prava iskušenja, sa jakim timovima - zaključio je Jovović.

Meč se igra u od 18 sati.

Raspored utakmica u našoj grupi F:

RasporedGrupaFF1.13.10

RasporedGrupaFF2.13.10

Kompletan raspored 1. kola po grupama:

RasporedEurokup1.13.10
RasporedEurokup2.13.10
Portal Analitika