Svijet

Hitler bio zavisnik od „meta“

1310Hitler
A
merička vojna služba objelodanila je dokument od 47 stranica u kome se tvrdi da je Adolf Hitler uzimao čak 74 različitih tableta, između kojih i amfetamine, poznatije kao "kristalni met".

Hitler bio zavisnik od „meta“
Portal AnalitikaIzvor

Adolf Hitler je bio zavisnik od "meta", jedne od najštetnijih i najopasnijih droga. Dosije iz perioda Drugog svjetskog rata koji je napravila američka vojska, otkriva da Hitler, koji je inače bio hronični hipohondar, uzimao nevjerovatna 74 različita "lijeka", uključujući i kristalne metamfetamine.

Ova droga je tada bila jako cijenjena među vojnicima, jer se smatralo da im podiže tenziju i čini ih "življim".

Firer je navodno bio pod uticajem ovog narkotika u čuvenom susretu sa Musolinijem 1943. godine, kada je pričao dva sata bez prestanka.

Čak je i tokom svojih posljednjih dana u bunkeru, imao devet injekcija lijeka po imenu "Vitamulin", koji je u sebi sadržao metamfetamin.

Dosije pored ovog otkrića, razbija određene mitove o Hitleru. Recimo onaj da je izgubio testis u bici na Somi, pokazao se kao netačan, piše u dokumentu. Takođe je demantovano da je Hitler bio homoseksualac. Uzimao je barbiturate Brom-Nervacit, morfijum, kao i lijek "Eukodal", koji je u sebi sadržao sjemenu tečnost bika, koja je imala zadatak da da ga čini euforičnim i punim testosterona, piše u izvještaju određenog "dr Morela".

Izvor i foto: blic.rs

Portal Analitika