Politika

MANDIĆ: Nikada nećemo izdati srpske interese

1310Mandic
U
teškim situacijama se prepoznaju pravi prijatelji, a Demokratska stranka Srbije u Novoj srpskoj demokratiji i meni lično imaju prijatelja, saopštio je juče lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić na izbornoj skupštini Demokratske stranke Srbije u Beogradu, piše Dan.

MANDIĆ: Nikada nećemo izdati srpske interese
Portal AnalitikaIzvor

„Nikada ne možemo zaboraviti da je 1997. godine, kada je osnivana Srpska narodna stranka, upravo tadašnje rukovodstvo DSS-a nama pružilo ruku i pomoglo nam da se organizujemo kao politička partija, iako im je možda tada bilo isplativije da to ne rade. Da su se vodili samo sebičnim stranačkim interesima, mogli su ostati nezainteresovani. Međutim, tada su lideri DSS-a u osnivačima SNS-a, iz koje je nastala Nova, i njenom tadašnjem predsjedniku, prepoznali ljude koji nikada neće izdati srpske nacionalne interese i da će se uporno boriti za demokratske principe. Dakle, borba za demokratiju i srpske nacionalne interese bili su ono što nas je povezalo kao stranke i pomoglo nam da izradimo i lična prijteljstva. Zato sam ovdje da pokažem da danas kad je DSS vanparlamentarna stranka, kao što smo mi bili 1997. godne, mi vjerujemo u njih i u njihov program kao što su oni nekada vjerovali u nas“, naglasio je Mandić, prenosi Dan.

Dodao je da „želi da zahvali Vojislavu Koštunici, kao i tadašnjem ministru unutrašnjih poslova Draganu Jočiću, našem Bjelopavliću“.

Skupština DSS-a je prvi put održana bez prisustva osnivača i dugogodišnjeg lidera stranke Vojislava Koštunice, koji je poslije izbornog neuspjeha podnio ostavku i povukao se iz političkog života.

Za predsjednicu DSS-a izabrana je Sanda Rašković Ivić, koja je dobila 359 glasova skupštinara. Drugi kandidat Miloš Aligrudić dobio je 174 glasa. Oboje kandidata izjavili su pred početak izbora za predsjednika stranke da su odlučni da politika DSS-a ostane politički i vojno neutralna Srbija.

Izvor: Dan; foto: svet.rs

Portal Analitika