Region

Skupština DSS: Sanda Rašković Ivić predsjednica

12ras
N
a 12. izbornoj skupštini Demokratske stranke Srbije (DSS) vršilac dužnosti predsjednika nakon ostavku Vojislava Koštunice (koji je stranku predvodio 22 godine) Alekdandar Popović izjavio je da se ta stranka nikada, ni pod kakvim uslovima neće odreći Kosova i Metohije i nikad neće priznati Republiku Kosovo. Popović je još rekao da DSS nikada neće odustati od borbe za slobodnu, politički i vojno neutralnu Srbiju, koja ne treba da bude član NATO, niti bilo koje druge vojne alijanse.
Skupština DSS: Sanda Rašković Ivić predsjednica
Portal AnalitikaIzvor

“Nikada nećemo biti evrounijate, već uvek slobodari. Nikada nećemo raditi za račun Brisela, a protiv interesa svoje zemlje, kao ova i prethodne dvije vlade, poručio je Popović i napomenuo da se Skupština stranke prvi put poslije 22 godine održava bez dosadašnjeg lidera Vojislava Koštunice. Popović je kazao da se predstavnici DSS “kao predstavnici ove vlasti neće ulagivali strancima, izjavljivati da su Srbi iz Republike Srpske ‘Bosanci’, oni su za nas naša braća.

Srbija je danas zemlja bezakonja, ocijenio je Popović i napomenuo da u Srbiji strani ambasadori dijele lekcije o tome ko je, a ko nije, dobrodošao gost u Beogradu, a da vlada Srbije na to ne reaguje.

Oba kandidata za novog predsednika DDS – Sanda Rašković Ivić i Miloš Aligrudić izjavili su danas, pred početak izbora za predsednika stranke, da su odlučni da politika stranke ostane politički i vojno neutralna Srbija.

Nakon višesatne sjednice za novog lidera stranke izabrana je Sanda Rašković-Ivić, koja je dobila 359 glasova, a njen protivkandidat Miloš Aligrudić dobio je duplo manje (174) glasova. “Moji prvi koraci će biti demokratizacija i decentralizacija stranke putem izmjene Statuta. Dalje ću razgovarati sa opštinskim odborima i članstvom, a onda ćemo krenuti sa izbornom kampanjom i promovisanjem ideja partije”, izjavila nova predsjednica DSS i dosadašn jeg potpredsjednika i protivkandidata za lidersku poziciju Miloša Aligrudića pozvala da bude dio tima.

“Gospodina Aligrudića sam pozvala i neke vrijedne ljude koje bih rado voljela da vidim kao dio tima. Ovdje nema pobjednika i poraženih, već svi treba da radimo zajedno, jer smo svi članovi iste stranke i treba da radimo za nšsu stranku i našu ideju”, rekla je Rašković Ivić.

Novi potpredsjednici DSS su bivši predsjednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić, vojvođanski funkcioneri Borko Ilić i Milenko Jovanov, Milica Radović, Milan Lapčević, Miroslav Petković i Predrag Džajević.

pobjeda.me

Portal Analitika