Ostalo

VN RUSIJE: Hamilton najbolji i u Rusiji

Hamilton05.09
V
ozač Mercedesa, Britanac Luis Hamilton, pobjednik je Velike nagrade Rusije, 16. trke ovogodišnjeg šampionata Formule 1 koja je danas vožena u Olimpijskom selu u Sočiju.

VN RUSIJE: Hamilton najbolji i u Rusiji
Portal AnalitikaIzvor

Hamilton je do pobjede, devete ove sezone, ukupno 31. u Formuli 1, došao u vremenu sat, 31 minut, 50 sekundi i 74,4 stotinke. Šampion iz 2008. godine, nakon odustajanja u Melburnu, ove sezone pobijedio je u trkama za VN Malezije, Bahreina, Kine, Španije, Velike Britanije, Italije, Singapura i Japana.

Njegov klupski drug, Njemac Niko Rozberg osvojio je drugo mjesto, iako je poslije prvog kruga zauzimao pretposljednje mjesto. Rozberg je na samom startu, poslije kratkog izlijetanja sa staze u drugoj krivini, uništio pneumatike i morao odmah u boks. Ostao je nepredviđeno duže i na stazu se vratio kao pretposlednji,

Vozač Vilijamsa, Finac Valteri bio je treći, na četvrtom mjestu završio je Britanac Dženson Baton u Meklarenu, a na petom njegov klupski drug Kevin Magnusen.

Bodove su još osvojili Španac Fernando Alonso u Ferariju, vozači Red Bula, Australijanac Danijel Rikardo i Njemac Sebastijan Fetel, Finac Kimi Raikonen u Ferariju i Meksikanac Serhio Peres u bolidu Fors Indije.

Hamilton je vodeći u plasmanu vozača sa 291 bodom i ima 17 više od drugoplasiranog Rozberga. Rikardo je treći sa 199 bodova. Mercedes je vodeći u plasmanu vozača sa 565 bodova. Red bul je drugi sa 342, dok treće mjesto zauzima Vilijams sa 216 bodova. Naredna trka u šampionatu Formule 1 biće vožena 2. novembra u Ostinu za Veliku nagradu Sjedinjenih Američkih Država. (Mina)

Portal Analitika