Fudbal

EP kvalifikacije: Crna Gora spremna za duel sa Austrijom

TreningCG12.10
L
egendarni bečki Prater, danas poznat pod imenom stadion Ernst Hapel, ugostiće večeras najbolje crnogorske fudbalere. Naša selekcija će pokušati da pobjedom nadoknadi rezultatski neuspjeh iz Lihtenštajna, iako je primarni cilj ostati neporažen na terenu direktnog rivala za mjesto u baražu.

EP kvalifikacije: Crna Gora spremna za duel sa Austrijom
Portal AnalitikaIzvor

"S obzirom na to da igramo protiv odlične selekcije kakva je Austrija, najvažnije je ne izgubiti utakmicu. Ako osvojimo bod imaćemo šansu da pobijedimo kod kuće i budemo bolji u međusobnom duelu. Ovo je meč koji nema jasnog favorita. I Austrija i Crna Gora imaju igrače koji mogu da odluče utakmicu", rekao je Brnović.

On je kazao da ga raduje što će moći da računa na Marka Bašu i Stefana Savića, tandema sa kojim Crna Gora još nije izgubila utakmicu.

"Neigranje Baše i Savića nije razlog što nismo pobijedili Lihtenštajn, već šanse koje nismo realizovali. Nadam se da će se nastaviti naša serija bez poraza sa njima u timu", kazao je crnogorski selektor, koji se zahvalio navijačima na velikoj podršci koju je naša selekcija dobila u Lihtenštajnu.

Kapiten Mirko Vučinić kazao je da crnogorska reprezentacija igra protiv dobre selekcije koja ima sjajan kolektiv.

"Austrija možda nema vrhunske individualce, ali ima sjajan kolektiv, što je u fudbalu najvažnije. Želimo da se pobjedom iskupimo za neplanirani remi protiv Lihtenštajna, ali ne igramo samo mi, pita se i protivnik", kazao je Vučinić.

Duel Austrije i Crne Gore počeće u 18 časova, a sudiće ga Holanđanin Bas Nijhuis. U isto vrijeme u Moskvi počeće duel Rusije i Moldavija, dok će se u 20 sati i 45 minuta u Štokholmu sastati Švedska i Rusija.

Portal Analitika