Politika

SDP Ulcinj: Merita Subašić-Šabanović na čelu Foruma žena

sdpullll
U
Ulcinju je održana Izborna skupstina lokalnog odbora Foruma žena Socijaldemokratske partije SDP Ulcinj, koja je okupila veći broj žena zainteresovanih za aktivnije učešće u javnom i političkom životu grada.

SDP Ulcinj: Merita Subašić-Šabanović na čelu Foruma žena
Portal AnalitikaIzvor

Iz SDP-a je saopšteno da je za predsjednicu Foruma žena Ulcinja, u četvorogodišnjem mandatnom periodu, izabrana Merita Subašić-Šabanović profesorica klavira, za potpredsjednicu Dijana Čaušević ekonomistkinja, a za sekretarku Marijana Slavković diplomirana pravnica.

Izbornoj skupstini prisustvovale su predstavnice Centralnog odbora Foruma žena SDP, predsjednica Mirel Radić Ljubisavljević i potpredsjednica Vesna Tomanović, kao i predsjednice lokalnih odbora Foruma žena Bara i Cetinja: Nada Marstijepović i Milena Tomanović. Izbornu skupstinu Foruma žena pozdravio je Selim Rasulbegović, predsjednik OO SDP Ulcinj.

Mirel Radić Ljubisavljević, istakla je da je SDP partija koja u svom Programu i Statutu pridaje važno mjesto učešću žena i promovisanju njihove uloge u društvu.

„Na članicama Foruma žena je odgovornost i obaveza da se svojim aktivizmom i stručnim kvalitetama izbore za realizaciju statutarne i zakonske norme od minimum 30 odsto učešća žena u organima Partije, zakonodavnoj i izvršnoj vlasti. Učešće žena u političkim procesima je vrlo važan segment u njihovoj emancipaciji i rodna ravnopravnost nije samo ”zensko pitanje”. Ona danas, više nego ikada, zahtjeva zajednički angažman i muškaraca i žena i njihovo partnerstvo jer su prava žena integralni i nedjeljivi dio ljudskih prava, a solidarnost, pravednost i jednaka zastupljenost muškaraca i žena neophodan preduslov za ostvarenje moderne demokratije, zaključila je Mirel Radić-Ljubisavljević.

Predsjednik OO SDP Ulcinj Selim Rasulbegović dao je punu podrsku radu Forumu žena ističući da se OO SDP Ulcinj uvjek zalagao za postizanje principa ravnopravnosti sto se pokazalo i prethodnim godinama ravnopravnim participiranjem žena i muškaraca u organima partije, izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.

„Žene i njihov rad samo obogacuju partiju i doprinose razvoju ideje socijaldemokratije“, zaključio je Rasulbegović.

Predstavljen je program aktivnosti Foruma žena SDP Ulcinj i najavljen nastavak realizacije više projekta iz oblasti rodne ravnopravnost.

“Forum žena SDP Ulcinj, zajedno sa Centralnim odborom Forumom žena SDP zalagaće se u svom budućem radu da načelo ravnopravnosti polova bude sprovedno u praksi, ali i preduzimati mjere i akcije za ukidanje svih oblika diskriminacije i nejednakog postupanja prema ženama, usklađivanje porodičnih i poslovnih obaveza zaposlene žene, ekonomskom osnaživanju žene, promovisanju i valorizaciji ženskog preduzetništva”, ističu u SDP-u.

Portal Analitika