Fudbal

BRNOVIĆ i VUČINIĆ: Želimo pobjedu, prihvatamo i remi!

TreningSokoli1110
F
udbalska reprezentacija Crne Gore želi pobjedu protiv Austrije, ali bi bila zadoviljna i neriješenim rezultatom, kazao je crnogorski selektor Branko Brnović. Crna Gora i Austrije odigraće sjutra u Beču utakmicu G grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

BRNOVIĆ i VUČINIĆ: Želimo pobjedu, prihvatamo i remi!
Portal AnalitikaIzvor

Brnović je kazao da bi pobjeda crnogorskim fudbalerima pomogla da se vrate tamo gdje su bili prije Lihtenštajna.

"S obzirom na to da igramo protiv odlične selekcije kakva je Austrija, najvažnije je ne izgubiti utakmicu. Ako osvojimo bod imaćemo šansu da pobijedimo kod kuće i budemo bolji u međusobnom duelu", rekao je Brnović na konferenciji za novinare.

On je kazao da u predstojećem duelu na stadionu Ernst Hapel nema favorita.

"To je meč koji nema jasnog favorita. I Austrija i Crna Gora imaju igrače koji mogu da odluče utakmicu", rekao je Brnović.

On je kazao da ga raduje što će moći da računa na Marka Bašu i Stefana Savića, podsjećajući da sa tim tandemom Crna Gora još nije izgubila utakmicu.

"Neigranje Baše i Savića nije razlog što nismo pobijedili Lihtenštajn, već šanse koje nismo realizovali. Nadam se da će se nastaviti naša serija bez poraza sa njima u timu", kazao je crnogorski selektor.

Kapiten Mirko Vučinić kazao je da crnogorska reprezentacija igra protiv dobre selekcije koja ima sjajan kolektiv.

"Austrija možda nema vrhunske individualce, ali ima sjajan kolektiv, što je u fudbalu najvažnije. Želimo da se pobjedom iskupimo za neplanirani remi protiv Lihtenštajna, ali ne igramo samo mi, pita se i protivnik", kazao je Vučinić.

On je, odgovarajući na pitanje šta je nedostajalo protiv Lihtenštajna, kazao ''samo gol".

Obje selekcije na startu kvalifikacija ostvarile su po pobjedu i remi. Crna Gora je startovala pobjedom protiv Moldavije 2:0, dok je sa Lihtenštajnom u Vaduzu igrala 0:0. Austrija je u Beču igrala sa Švedskom 1:1, dok je u Kišinjevu trijumfovala u duelu sa Moldavijom rezultatom 2:1.

Početak duela na stadionu Enst Hapel zakazan je za 18 sati. U isto vrijeme u Moskvi počeće duel Rusije i Moldavija, dok će se u 20 sati i 45 minuta u Stpkholmu sastati Švedska i Rusija. (Mina)

Portal Analitika