Region

Više tužilaštvo razmatra slučaj prebijanja Andreja Vučića

andrejbggg
P
rvo osnovno tužilaštvo u Beogradu proslijedilo je Višem tužilaštvu na razmatranje spise predmeta u predistražnom postupku povodom incidenta u kom su pripadnici Žandarmerije pretukli Andreja Vučića brata premijera Srbije i Predraga Malog brata gradonačelnika Beograda, kao i dvojicu pripadnika “Kobri”.

Više tužilaštvo razmatra slučaj prebijanja Andreja Vučića
Portal AnalitikaIzvor

Nakon što je policija dostavila zatražena informacije, izjave, video zapise i druge dokaze u vezi sa tim događajem, predmet je proslijeđen Višem tužilaštvu u Beogradu koje treba da provjeri da li ima elemenata krivičnog djela iz njegove nadležnosti, rečeno je danas Tanjugu u tom tužilaštvu, prenosi Blic.

Više tužilaštvo sprovodi krivično gonjenje za teža krivicna djela, za koja je mahom zaprijećena kazna preko 10 godina zatvora ili djela sa elementima nasilja, nacionalne, vjerske i druge mržnje...

Nakon razmatranja spisa tužilaštvo će donijeti odluku da li će i protiv koga će pokrenuti krivični postupak (ko će biti osumnjičen) i za koje krivično djelo.

Komandant niškog odreda žandarmerije Senad Koštić juče je razriješen dužnosti, a protiv sedam pripadnika te jedinice podnijete su krivične prijave.

Krivične prijave podnijete su zbog prebijanja i prekomjerne upotrebe sile prema Andreju Vučića i dvojici pripadnika Vojno bezbjednosne agencije.

Podsjetimo, do incidenta je došlo tokom Parade ponosa u Beogradu kada su se Andrej Vučić i trojica pripadnika obezbjeđenja njegovog brata, premijera Srbije Aleksandra Vučića, fizički sukobili sa kordonom Žandamerije.

Na snimku se vidi kako pripadnici te jedinice tuku Vučića i njegovo obezbjeđenje, a jedan žandarm tokom sukoba oboren pada na zemlju. U jednom trenutku je brat premijera Srbije bocom pogodio jednog policajca u glavu, nakon čega ga je drugi pripadnik Žandarmerije udarcem pendreka oborio na pod.

Portal Analitika