Politika

Krivokapić na svečanoj 100. sjednici Venecijanske komisije

1010krivokapicvk
V
ladavina prava, pravda i ekonomski napredak društva ne mogu se osigurati bez demokartije, kazao je predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić na svečanosti povodom 100. sjednice Venecijanske komisije.

Krivokapić na svečanoj 100. sjednici Venecijanske komisije
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika parlamenta, Krivokapić je istakao da su „demokratija i pravo, kao neodvojivi fenomeni koji su, kroz istoriju, neminovno bili predmet inspiracije mnogim filozofima“.

- Krivokapić je kazao da se bez demokartije građanima ne može osigurati vladavina prava, pravda i ekonomski napredak - kaže se u saopštenju dostavljenom Protalu Analitika i dodaje da ni zakon ne može postojati bez demokratije.

Krivokapić je izrazio nadu da će saradnja Venecijanske komisije i Parlamentarne skupštine OEBS-a, čiji je on počasni predsjednik, biti unaprijeđena, posebno u dijelu gdje parlamentarci zajedno sa ekspertima Komisije mogu zajedno raditi na poboljšanju zakonodavnih okvira u članicama OEBS-a kojima je pomoć potrebna. Posebno je apostrofirao situaciju u Ukrajini, ukazujući na neophodnost, ali i konkretne oblike saradnje dvije institucije na terenu.

U saopštenju se navodi da su na svečanoj sjednici iznešene snažne poruke predsjednika VK Đanija Bukikija, koji je istakao da postojanje zakona podrazumijeva postojanje demokratije, a demokratija postojanje pravosuđa koje je efikasno i efektivno.

- Kada je riječ o Crnoj Gori,

Bukiki

je kazao da ona radi na implementaciji započetih reformi u kojima je pomogla VK, i u tom kontekstu zahvalio

Krivokapiću

i predstavnicima drugih institucija na ukupnoj saradnji sa predstavnicima Komisije – zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika