Svijet

KLARK: "Kako je MH370 mogao da nestane?"

klark
Š
ef aviokompanije Emirejts Tim Klark smatra da postoji mnogo nelogičnosti oko nestanka malezijskog aviona MH370

KLARK: "Kako je MH370 mogao da nestane?"
Portal AnalitikaIzvor

On je istakao da je nužno pronaći obrazloženje za potpuni nestanak aviona i to što se ne zna sudbina 239 putnika aviona Boing 777.

Klark vJeruje da je avion bio pod kontrolom do samog kraja, dovodi u sumnju ocjenu australijskih istražitelja da je avion pao poslije pet sati leta i nestanka goriva, te insistira na tome da se otkrije misteriozan teret u avionu.

“Avion veličine MH370 jednostavno ne nestaje bez ikakvog traga, da se nije pronašao ni najmanji jastučić sjedišta, to je u najmanju ruku sumnjivo. Smatram da je preuzeta kontrola nad avionom, to je mogao da bude bilo ko. Moramo da znamo šta je bilo u prtljagu. Taj avion nikako nije mogao da bude doveden u situaciju da se ne može pratiti“, smatra Klark.

Čelnik jedne od najvećih aviokompanija istakao je da onesposobljavanje sistema za praćenje nije lak zadatak, te istakao da piloti uglavnom nijesu obučeni za to. Ipak, MH370 je potpuno nestao sa svih radara, tako da je evidentno da je sistem bio ugašen.

“Moja preporuka proizvođačima aviona je da pronađu način kako potpuno spriječiti da se mjere za praćenje onemoguće. Činjenice tog incidenta se moraju istražiti potpuno transparentno, svaka sekunda tog leta se mora proučiti do trenutka kada je, u teoriji, završio u Indijskom okeanu“, zaključio je Klark.

Boing 777 sa 239 putnika i članova posade nestao je 8. marta na letu izmedju Kuala Lumpura i Pekinga. Vjeruje se da je avion pao u Indijski okean, zapadno od obale Australije. Međutim, nakon višemjesečne potrage ni jedan konkretan trag nije pronađen. (B92)

 

Portal Analitika