Fudbal

ŠOK u Lihtenštajnu! Crnoj Gori samo bod!

FudbalCG1010
L
ihtenštajn - Crna Gora 0:0! Rezultat govori sve! ''Hrabri sokolovi'' uzeli su samo bod, potpuno neočekivano domaćin je izvukao remi. Dominirali smo svih 90 minuta, stvorili ogroman broj šansi, ali lopta jednostavno nije htjela u mrežu! Ostaje veliki žal, izgubili smo bodove koji se sada teško mogu nadoknaditi... Samo ostaje nada da se ovaj ''negativan'' rezultat neće odraziti na naredni meč u Beču.

ŠOK u Lihtenštajnu! Crnoj Gori samo bod!
Portal AnalitikaIzvor

Šta reći poslije ovakvog duela u Vaducu. Ređale su se šanse pred golom Lihtenštajna, u prvom poluvremenu Bećiraj, Vukčević, Jovović, Simić, zatim velika prilika Tomaševića, šut je oprobao i Jovetić, dvije ogromne prilike imao je Damjanović, zatim nevjerovatnu Jovetić, ali mreže su mirovale...

U nastavku ušao je Vučinić, opet se igralo samo pred golom Lihtenštajna. Najprije Jovović, nova velika prilika za Jovetića, pa još jedna, a onda stopostotna Vučinića koji je izašao sam ispred golmana, i naravno, rezultat se nije mijenjao. Samo pet minuta kasnije ponovo je kapiten bio blizu gola, mreža je ostala začarana. Samo bod za Crnu Goru na Rajnparku.

Imali smo 28 šuteva ka golu naspram tri domaćina, u šutevima u okvir gola vodili smo 9:0, u kornerima vodili smo 10:0... To govori sve... Dva dana pauze, pa jako bitan meč u neđelju sa Austrijom u Beču, glavu gore, nema vremena za kukanje, na ''Prateru'' po bodove.

Stadion Rajnpark, Vaduc

LIHTENŠTAJN - CRNA GORA 0:0 (0:0)

Žuti kartoni: Bučel, Frik, Bičer (Liht) - Simić (Crna Gora)

SASTAVI:

Lihtenštajn: Jele (Bičer 62'), Kofman, Kvintas (Keme 80'), Burgmejer, Jildiz, M.Bučel, N. Hasler, Salanović, Polverino, Vizer (Kristen 44'), M. Frik.

Rezerve: Bičer, Bušer, Kristen, Brandle, Kun, Gubser, Volfinger, Kene

Crna Gora: Poleksić, Pavićević, Simić, Tomašević, Jovanović, Zverotić, Vukčević (Nikolić 57'), Jovović, Bećiraj (Vučinić 46'), Damjanović, Jovetić (Grbić 74').

Rezerve: M. Božović, Baša, Savić, Vešović, Grbić, Boljević, Bakić, V. Božović, Nikolić, Balić, Vučinić.

Sudija: Li Evans (Vels)

STatLihCG0910

TOK MEČA:

1' - Počeo meč u Vaducu.

4' - Pritisak naših, nakon centaršuta Bećiraja nije bilo nikoga u kaznenom da skoči i proba glavom, sa druge strane zaprijetili su domaćini, ali ostaje 0:0

5' - Odličan udarac Vukčevića, ali je golman Jele odbio loptu u korner.

10' - Odlična akcija naših, Jovović je ušao u kazneni, ibacio jednog igrača, ali je slabo šutirao, alko za golmana domaćih.

18' - Odlično je centrirao Zverotić, malo je nodostajalo Simiću da zatrese mrežu.

21' - Velika prilika za Crnu Goru! Nakon sjajnog centaršuta, Tomašević je glavom šutirao pored stative.

29' - Jovetić je oprobao udarac, ali je to lako zaustavio Jele.

30' - Kakva prilika za Crnu Goru! Vukčević je odlično proigrao Bećiraja, ovaj je sam izašao ispred golmana, odigrao za Damjanović, ali je naš napadač šutirao pored stative.

32' - Nova nevjerovatna prilika za goste. Pavićević je odlično centrirao, Damjanović je šutirao gavom, Jele je prstima zakačio loptu koja je pogodila stativu.

34' - Nevjerovatno! Jovetić je primio loptu u pet metara, šutirao, ali opet golman Lihtenštajna. Ostaje 0:0.

45' - Pritiska Crna Gora, Vukčević je centrirao iz kornera, Zverotić je sa druge stative poslao loptu do Damjanovića, koji opet pogađa stativu. Odmah nakon toga, Bećiraj šutira, pravo u golmana.

45' - Kraj prvog poluvremena, nema golova, 0:0.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

46' - Prva promena Brnovića. Vučinić umjesto Bećiraja.

48' - Nova šansa za Jovovića. Jovetić je proigrao Vučinića, kapiten za napadača Sutjeske, ali lopta ide pored stative.

57' - Nikolić je ušao umjesto Vukčevića.

58' - Nova prilika za Jovetića, odlično smo sve iskombinovali, Jovetić je sa strane izašao ispred Jele, ali ponovo, pravo u njega.

62' - Jovetić je probao šut ponovo, 18. udarac prema golu, ali i dalje je 0:0.

68' - Kakva prlika za Vučinića!!! Odlično je primio loptu u kaznenom koju mu je uputio Jovović, izašao sam ispred golmana domaćih, i nova vrhunska intervencija golmana Lihtenštjna!

73' - Nevjerovatno!!! Opet Mirko Vučinić sam ispred golmana, ali začarana mreža Lihtenštajna. Nevjerovatno!!

74' - Jovetića je zamijenio Grbić!

90' - Tomašević je šutirao nakon kornera, ali pravo u golmana!

KRAJ

Ostali mečevi grupe LIVE:

20:45h Moldavija - Austrija 1:2 (1:1)

20:45h Švedska - Rusija 1:1 (0:1)

Tabela:

1. Rusija 4

2. Crna Gora 4

3. Austrija 4

4. Švedska 2

5. Lihtenštajn 1

6. Moldavija 0

Portal Analitika