Politika

GO SNP-a smanjio uticaj podgoričkih delegata na Kongresu, Milić u prednosti nad Bečićem

snpk6
P
redsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić značajno je uvećao svoje šanse za reizbor na čelu te partije nakon što je gotovo jednoglasnom odlukom Glavnog odbora te partije, održanom prošle nedjelje, povećan ukupan broj delegata na predstojećem Kongresu a broj delagata iz podgoričkog odbora ostao isti, saznaje Portal Analitika iz izvora bliskih  SNP-u.

GO SNP-a smanjio uticaj podgoričkih delegata na Kongresu, Milić u prednosti nad Bečićem
Portal AnalitikaIzvor

Na Kongresu održanom prije četiri godine bilo je 431 delegata da bi odlukom GO taj broj delagata trebalo da iznosi do 520.

Po odluci GO SNP proizilazi da će broj podgoričkih delegata na Kongresu ostati isti - 75 bez obzira što je povećan ukupan broj delegata.

Međutim drugi izvor iz SNP-a, je objasnio da je povećanje broja delegata na Kongresu uslovljeno formiranjem dvije nove opštine Gusinjem i Petnjicom i da je učešće podgoričkog odbora svedeno na realnu mjeru a to je 20 odsto na nivou Crne Gore shodno postignutim rezultatima.

- Glavni odbor će imati do 160 članova a broj delegata je 375 plus 148 sadašnjih članova GO. Podgorica je dobila pravu mjeru a na prošlom Kongresu je imala bonus, saopštio je drugi izvor iz SNP-a navodeći da je samo tri člana GO glasalo protiv te odluke.

O toj odluci GO bilo je i riječi na  sjednici OO SNP-a Glavnog grada održanoj prije dva dana.

Takođe, novi Glavni odbor imaće ukupno 160 članova,  20 tak više nego prošli ali je broj članova GO iz Podgorice ostao isti – 30.

To praktično znači da podgorički odbor, iako najbrojniji, neće imati prevelikog uticaja na odluke koje bude donosio budući GO stranke.

Pored Milića, kako stvari trenutno stoje, kandidat za predsjednika SNP-a biće i nosilac liste za podgoričke izbore  Aleksa Bečić.

N.Z.

Portal Analitika