Politika

Uspostavljeni diplomatski odnosi Crne Gore i Republike Sijera Leone

vlada-Crne-Gore
S
talni predstavnici Crne Gore i Republike Sijera Leone pri Ujedinjenim nacijama u Njujorku, ambasadori Milorad Šćepanović i Vandi Chidi Minah, potpisali su Protokol o uspostavljanju diplomatskih odnosa između dvije zemlje.

Uspostavljeni diplomatski odnosi Crne Gore i Republike Sijera Leone
Portal AnalitikaIzvor

- Ocijenjeno je da uspostavljanje diplomatskih odnosa predstavlja značajan korak za dalji razvoj prijateljskih odnosa između dvije zemlje i podsticaj za unapređivanje međusobne saradnje na bilateralnom i multilateralnom planu - saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

Tim činom, kako se navodi, proširuje se osnova za intenziviranje kontakta i odnosa između Crne Gore i afričkih zemalja u cilju materijalizacije šansi za razvoj ekonomske, ali drugih oblika saradnje u skladu sa orijentacijom Vlade.

- U razgovoru su razmijenjena mišljenja o mogućnostima saradanje unutar Ujedinjenih nacija tokom 69. zasijedanja Generalne skupštine sa posebnim osvrtom na teme od obostranog značaja kao što su mir i bezbjednost, održivi razvojni ciljevi, post 2015 razvojna agenda, klimatske promjena i ljudska prava - kaže se u saopštenju Ministarstva.

Portal Analitika