Politika

Srzentić novi predsjednik Opštine Bar

0810srzentic
V
ećinom glasova, ali ne i uz apsolutnu podršku svih iz vladajuće DPS/SDO koalicije koja ga je predložila, za novog predsjednika Opštine Bar izabran je dr Zoran Srzentić, hirurg po zanimanju i predsjednik barskog DPS-a.

Srzentić novi predsjednik Opštine Bar
Portal AnalitikaIzvor

Nakon tajnog glasanja, Srzentić je imao 19 glasova, njegov protivkandidat dr Srđan Kalinić 15, a dva su listića proglašena nevažećim. Koalicija SDP/DPS ima u skupštini 21 odbornika.

Novi predsjednik Opštine Bar Zoran Srzentić rođen je 11. januara 1954. u Baru. Osnovnu školu je završio u Sutomoru, Gimnaziju u Baru, Medicinski fakultet završio u Beogradu, gdje je završio i specijalizaciju iz hirurgije. Nakon toga, završio je trogodišnje kliničke studije iz kliničke i eksperimentalne hirurgije na medicinskom fakultetu u Kragujevcu, usavršavao se iz oblasti laparoskopske hirurgije na VMA u Beogradu, Univerzitetskoj klinici „Bohum“ u Njemačkoj, klinici „La Brus“ u Parizu i „Celt“ Univerzitetu u Moskvi. Doktor medicinskih nauka je od 2009. godine, sa disertacijom „Ekspresija VEGF-a i koncentracija IL17 u malignomima kolorektalne regije“ na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu.

Načelnik hirurgije u opštoj bolnici u Baru je od 1999. i direktor opšte bolnice u Baru bio je od 2003. do 2012. Predsjednik Opštinskog odbora DPS Bar je od 2007, odbornik je u SO Bar, i poslanik u republičkoj Skupštini.

Oženjen je. Supruga Sonja je spec. ginekolog u Opštoj bolnici u Baru. Ima dva sina.

Portal Analitika