Fudbal

BRNOVIĆ: Da uzmemo tri boda, pa ćemo onda razmišljati o Austriji

Brnovic0810
C
rnogorska fudbalska ekspedicija otputovala je za Lihtenštajn, đe će sjutra odigrati drugi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. ''Hrabri sokolovi'' imaju samo jedan cilj a to su tri boda. Selektor Branko Brnović prihvata ulogu favorita, ali poziva na maksimalnu ozbiljnost.

BRNOVIĆ: Da uzmemo tri boda, pa ćemo onda razmišljati o Austriji
Portal AnalitikaIzvor

''Malo je vremena bilo da se dobro uigramo, ali prošle pripreme smo imali sedam, osam dana, tako da manje više znamo šta treba da uradimo, da očekujemo, kako da igramo. Ovo što smo sada imali samo dva dana, nije nikakav alibi. Znamo da smo kvalitetniji od Lihtenštajna. Ako ozbiljno priđemo meču, neće biti problema. Zna se ekipa koja će početi, i po tom pitanju nema problema. Ono što je dobro je to da su sva 23 igrača zdrava'', poručio je Brnović.

Tim za Lihtenštajn je poznat: Poleksić, Pavićević, Simić, Tomašević, Jovanović, Zverotić, Simon Vukčević, Bećiraj, Jovović, Jovetić i Damjanović.

''Ima nekoliko igrača koji su baš iscrpljeni kao što su Baša, Savić, Volkov. Igrali su utakmice svaka tri dana. Oni će odmarati u prvom meču. To nije potcjenjivanje Lihtenštajna, već mislim da ovi igrači što ih mijenjaju imaju kvalitet. Mirko će biti na klupi za svaki slučaj, ali se nadam da nam neće biti potreban. Sa ozbiljnom igrom, koju očekujem od svih igrača, vjerujem da ćemo na vrijeme riješiti pitanje pobjednika. Ako na vrijeme damo gol, onda će sve biti lakše. Ponavljam, Lihtenštajn nije ekipa sa potcjenjivanje. Jesmo favoriti, ali i oni su znali da iznenade do sada. Iznenadili su Slovačku, uzeli bod Portugalu, namučili Rusiju... Ako mislimo nešto da napravimo u kvalifikacijama moramo ih pobijediti'', kazao je Brnović koji je još jednom pohvalio rad svih igrača.

''Ovi momci su i prethodne pripreme maksimalno ozbiljno shvatili od prvog do posljednjeg meča. To se vidi i na treninzima, i na njihovom zajedničkom druženju. Svi smo shvatili da je ovo posljednja šansa za pojedine igrače, i da moramo maksimalno da je iskoristimo.''

U prvom meču Crna Gora je savladala Moldaviju koja će sada ugostiti Austriji. Naš duel sa Austrijom u neđelju biće jedan od najbitnijih za izabranike Branka Brnovića, no za sada,  taj meč je u drugom planu.

''Rekao sam da niko ne smije da pominje Austriju, dok se ne završi prvi meč. Moramo uzeti tri boda protiv Lihtenštajna, jer se ona niđe ne mogu nadoknaditi. Za Austriju ćemo imati dva dana da se spremimo. Imaćemo 4-5 odmornih igrača. Dakle, da uzmemo tri boda sada, pa ćemo onda razmišljati o Austriji'', istakao je Brnović.

Utakmica Lihtenštajn - Crna Gora igra se u četvrtak od 20 sati i 45 minuta.

Portal Analitika