Zanimljivosti

Besplatni pregledi dojke u tivatskom Domu zdravlja

0810tivatdomzdravljaok
U
cilju prevencije i ranog otkrivanja karcinoma dojke, u tivatskom Domu zdravlja 15. oktobra biće organizovani besplatni pregledi dojke od 11 do 15 časova. Preglede će vršiti Ivana Durutović, ultrazvučni pregled dr Dalibor Burić, a ukoliko bude bilo potrebno, pacijentkinjama će biti rađena i mamografija.

Besplatni pregledi dojke u tivatskom Domu zdravlja
Portal AnalitikaIzvor

"Kompanija Adriatic Marinas i ove godine podržala je ovu važnu kampanju, novčanim iznosom od 2.500 eura, kako bi Tivćanke dobile besplatne preglede u Domu zdravlja. Akcija Svim srcem u borbi protiv raka dojke u organizaciji NVO Asocijacije studenata medicine, NVO Zdrava Dona Montenegrina, uz podršku Ministarstva zdravlja i kreativnošću marketing studija Prava priča iz Podgorice, realizuje se povodom Mjeseca borbe protiv karcinoma dojke", saopšteno je Portalu Analitika iz kompanije.

U Crnoj Gori godišnje od raka dojke prosječno oboli 250 žena, Ipak, rak dojke se može pobijediti ukoliko se otkrije na vrijeme, poručuju organizatori ove akcije.

Akcija je prošle godine protekla izuzetno uspješno, pa smatramo da je veoma važno da i ove godine uzmemo učešća u podizanju svijesti o prevenciji i liječenju ove bolesti, navodi direktorka tivatskog Doma zdravlja, dr Snežana Matijević, dodajući da su ženama oboljelim od raka dojke u Crnoj Gori danas dostupni svi savremeni oblici liječenja kao u najrazvijenijim zemljama svijeta i pozivajući ih da dođu na pregled 15.oktobra.

Portal Analitika