Politika

STANKOVIĆ: Procesuiraćemo sve za koje se sumnja da su počinili krivična djela

0710stankovic-vdt
N
ovoizabrani vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, kazao je nakon polaganja zakletve da će biti procesuirani svi oni za koje postoji sumnja da su izvršili krivično djelo.

STANKOVIĆ: Procesuiraćemo sve za koje se sumnja da su počinili krivična djela
Portal AnalitikaIzvor

 

Nakon polaganja zakletve, Stanković je novinarima najavio prvi korak koji će uraditi na novoj funkciji.
“ Prvi zadatak će biti da se napravi opšti presjek stanja u državno-tužilačkoj organizaciji, kako u svim državnim tužilaštvima, tako i pojedinačno. Nakon toga će se preduzimati određene radnje da bi se utvrdilo da li negdje postoje subjektivne odgovornosti, ili je pak nešto proizvod objektivne situacije da se nije moglo postupati u predmetima koji nijesu završeni“, istakao je on.

Na pitanja o prioritetima u narednom periodu, Stanković je odgovorio:
“ Prije svega biće prioritet izbor državnih tužilaca, a zatim sprovođenje Akcionog plana iz Strategije reforme pravosuđa, a to je jačanje nezavisnosti, nepristrasnosti, odgovornosti, dostupnosti, transparentnosti i javnog povjerenja u rad državnog tužilaštva. Cilj je da se vrati potpuno i sveopšte povjerenje u rad državnog tužilaštva“, napomenuo je novi VDT.

Stanković je građanima poručio:
“ Od VDT-a mogu da očekuju da će biti procesuirani svi oni slučajevi gdje postoji osnovana sumnja da je počinjeno krivično djelo“.

On je na kraju najavio da će posebnu pažnju posvetiti javnosti rada tužilaštva, pa će taj organ prema medijima biti mnogo otvoreniji nego do sada.

Izvor: Antena M

Portal Analitika