Politika

Kićović iz Nove u SL

OO_NSD_KL_zum
R
adovan Kićović, bivši član OO NSD Kolašin i delegat na Izbornoj Skupštini SL obavijestio je javnost da je iz Nove prešao u Srpsku listu.

Kićović iz Nove u SL
Portal AnalitikaIzvor

Jedan sam od osnivača Srpske narodne stranke u Kolašinu i član OO SNS, pa NSD. Protivio sam se pogrešnim potezima koji su, kroz djelovanje Demokratskog fronta, potpuno ugasili Srpstvo u Novoj. Zato ću svoj politički angažman obnoviti u Srpskoj listi, naveo je Kićović u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Pozivam i ostale članove Nove koji su nezadovoljni politikom rukovodstva stranke da zajedno ponovo napravimo jaku stranku umjerene desnice koja će isključivo štititi srpske interese. To definitivno ne mogu da urade oni koji su na organima Nove raspravljali i o njenom gašenju i novoj stranci sa onima koji su nam razbili zajedničku državu sa Srbijom.

Nisam klasični političar, ali sam rukovodiocima Nove zamjerio zato što su u Skupštini glasali za ime jezika koji je prije svega crnogorski, iako više građana govori srpskim jezikom. Zašto ne glasaše za srpsko-crnogorski ako su već morali da prave kompromise? I kako to da gubimo sve izbore, a većina odbornika i poslanika su jedni te isti ljudi, čast nekim mlađim!? I stalno ista priča – mora se još ovaj put, te srušićemo sad Mila sigurno, te ne prospimo glasove, a Srpstvo nestade!

Ono preko čega nisam mogao da pređem i što me je totalno razočaralo, i kao građanina, i Srbina, jeste lobiranje po Đuđevini od strane članova našeg opštinskog odbora da se glasa za partiju koja je razbila zajedničku državu sa Srbijom. U prvom krugu je većina Srba glasala za DF zbog NSD. Onda su čak i članovi porodica funkcionera Nove glasali za razbijače države sa Srbijom. Zato danas ni ,,s'' od srpskog nema u Novoj.

Moram da kažem da je SNP u Kolašinu postala srpskija partija od Nove i da u njoj ima više prepoznatljivih Srba koji se bore za nacionalne interese nego u Novoj. Zato ću se zalagati za saradnju SNP-a i Srpske liste.

Izborna skupština Srpske liste koja će se krajem oktobra održati u Podgorici prilika je da se opet zajedno okupimo svi mi koji smo svjesni da je gašenje Srpske narodne stranke bio apsolutno pogrešan politički potez i štetočinski po Srpstvo u Crnoj Gori.

 

 

Portal Analitika