Politika

Milić razgovarao sa Hasanovim: Intenziviranje saradnje i investicija

srdja
P
redsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Srđan Milić razgovarao je u Budvi, sa izvanrednim i opunomoćenim ambasadorom Republike Azerbejdžana u Crnoj Gori,  Eldarom Hasanovim, saopšteno  je iz  SNP-a.

Milić razgovarao sa Hasanovim: Intenziviranje saradnje i investicija
Portal AnalitikaIzvor

Sastanku je prisustvovao i Sejran Mirzazade (Seyran Mirzazadeh), šef Diplomatskog predstavništva Azerbejdžana u Podgorici.

Tema sastanka je bila aktuelna političko-ekonomska situacija u Crnoj Gori i regionu, sa osvrtom na dalje unapređenje bilateralnih odnosa Azerbejdžana i Crne Gore, posebno u dijelu turizma, energetike, saobraćaja, obrazovanja, kulture i drugim neiskorištenim potencijalima i oblastima, što bi značilo uzajamni podsticaj i zaštitu ulaganja između dvije zemlje.

Milić je istakao da rad ambasadora Hasanova i njegovih saradnika, predstavlja potvrdu politike i misije koju sprovode ne samo u Crnoj Gori, nego i šire,  a koja se zasniva na  inteziviranju ekonomske saradnje i jačanju ekonomije i investicija u cijelom regionu.

Milić je takođe naglasio, da će se realizacijom projekta „Portonovi“ i izgradnjom predviđenog kopleksa u Kumboru, omogućiti brži razvoj privrednih veza između Crne Gore i Azerbejdžana, a Herceg Novi će postati još jedna prepoznatljiva turistička metropola, zaključio je Predsjednik SNP CG.

 

Portal Analitika