Fudbal

Kin: Ferguson je nakaza, a Šmajhela sam prebio

KinFrguson
R
oj Kin je jedan od najuspješnijih kapitena u istoriji Mančester junajteda. Irski vezista je sa "crvenim đavolima" osvojio sedam titula Premijer lige, četiri FA kupa i Ligu šampiona, ali se nije u najboljim odnosima rastao od kluba. Tačnije, od Aleksa Fergusona.

Kin: Ferguson je nakaza, a Šmajhela sam prebio
Portal AnalitikaIzvor

U svojoj knjizi "Drugo poluvrijeme", Kin je detaljno opisao kako je tekao razgovor sa legendarnim trenerom 2005. godine, posle kojeg je ponosni Irac otišao u Seltik. Razlozi zbog kojih je klub riješio da ga pusti bili su javno kritikovanje pojedinih saigrača i svađa sa tadašnjim pomoćnim trenerom Karlosom Keirošom.

"Pitao sam Fergusona da li bih mogao da igram za neki drugi klub. Odgovorio je: Da, možeš, pošto ionako raskidamo tvoj ugovor", prisjetio se Kin i nastavio:

"Da, i ja mislim da smo došli do kraja. Odoh... Rekao sam, a zapravo sam pomislio: 'You fucking prick' (Ti j****a nakazo)".

Kin je, takođe, otkrio da se tokom pripremne turneje u Aziji, 1998. godine, potukao sa danskim golmanom Peterom Šmajhelom.

"Dosta mi te je, vrijeme je da riješimo stvari, rekao je, a ja sam se složio. Došlo je do tuče koja je trajala desetak minuta... Peter je krupan momak".

Prgavi Irac je dodao da je u sve to bio umiješan i alkohol, zbog čega su jutro kasnije nije najbolje sjećao šta se zapravo dogodilo.

"Probudio sam se i vidio da su mi šake otečene, a jedan prst iskrivljen. U međuvremenu me je Niki Bat podsjetio šta se dogodilo. On je, zapravio, bio sudija tokom tuče. Kasnije je bila konferencija za medije na koju je Peter morao da ide sa naočarima za sunce pošto mu je jedno oko bilo modro", prepričao je Kin. (Topfudbal)

Portal Analitika