Fudbal

Ronaldo postigao više golova nego 14 timova Primere

RonaldoReal27
S
pektakularni Kristijano Ronaldo postigao je protiv Atletik Bilbaa (5:0) het-trik, treći u posljednja četiri meča, i izjednačio se na vrhu 'vječne' liste.

Ronaldo postigao više golova nego 14 timova Primere
Portal AnalitikaIzvor

Najbolji igrač svijeta i Real Madrida se tako izjednačio sa legendama Alfredom di Stefano (Real) i Telmom Zaraom (Barselona), koji su u 22 navrata postigli po tri gola.

Portugalcu je to bio ukupno 17. gol u sezoni (13. u Primeri), iako je oktobar tek počeo, a samo su Barselona (19) i Valensija (17) postigle više golova od njega samog!

Primjera radi, kompeltna ekipa Sevilje postigla je u sedam kola isto golova koliko i Kristijano, dok je gradski rival Atletiko Madrid postigao jedan manje. Da rezimiramo, nadrealni Portugalac postigao je više golova nego 14 timova u španskom šampionatu.

Nekadašnji igrač Sportinga i Mančester Junajteda blizu je cifre od 200. pogotka u Primeri, uz 50 asistencija, iako je samo pet godina na Pirinejskom poluostrvu, a da bi stigao Telma Zaru potrebno mu je da još šesdesetak puta zatrese mrežu protivničkih timova. Zara je bio precizan 251 put, ali će ga prvi defitnivno prestiči Lionel Mesi, koji je golom protiv Raja stigao do 249. gola.

Portal Analitika