Politika

U DPS-u do 2016. veliko čišćenje

6dps_logo

Demokratska partija socijalista DPS je, nesumnjivo, apsolutni pobjednik majskih lokalnih izbora, ali iz tog procesa nije izašla bez “ožiljaka” i niza pitanja koja se odnose na poteze koji se trebaju povući u naredne dvije godine kako bi sačuvali vlast.

U DPS-u do 2016. veliko čišćenje
Portal AnalitikaIzvor

U tom smislu, 2015. godina će biti prelomna, pišu Dnevne novine.

Biće potrebne značajne promjene u DPS-u, a politički analitičar Zlatko Vujović smatra da one mogu biti samo "odobrene odozgo". No, kako je ocijenio, to ne znači da se DPS neće mijenjati, podsjetivši da se radi o stranci koja ima dobro razvijen "osjećaj" kada se treba prilagoditi drugačijoj situaciji. Stoga, naglasio je Vujović za Dnevne novine, može doći vrijeme kada će DPS biti ključni predvodnik borbe protiv kriminala i korupcije, koliko god to izgledalo i zvučalo nevjerovatno.

No, prema njegovim riječima, svakako je jasno da će članstvo u NATO, te dešavanja u posljednjem kvartalu pred ispunjavanje uslova za ulazak u EU, tražiti značajne promjene u vladajućim strukturama. Vujović smatra da najveći dio trenutnih članova vlade, čak i ukoliko DPS ostane na vlasti, neće imati šta da traži na tim pozicijama.

“Novi parlamentarni ciklus će svakako donijeti velika pospremanja. Vidjećemo da li će DPS toga biti svjesna i krenuti u personalna 'osvježavanja' ranije, pokušavajući da otkloni posljedice negativnog imidža u određenim djelovima biračkog tijela", rekao je on.

Izvor: Dnevne novine

Portal Analitika