Fudbal

Krenule pripreme, POLEKSIĆ: Idemo na šest, zadovoljni sa četiri

PoleksiccCG
P
očele su pripreme fudbalske reprezentacije Crne Gore za oktobarski ciklus kvalifiakcija za Evropsko prvenstvo - na startu je savladana Moldavija, a u ovom terminu UEFA-e ''hrabri sokolovi'' odigraće dva meča. I to oba u gostima, najprije sa Lihtenštajnom 9. oktobra, a tri dana kasnije sa Austrijom.

Krenule pripreme, POLEKSIĆ: Idemo na šest, zadovoljni sa četiri
Portal AnalitikaIzvor

''Pokušaćemo da uzmemo šest bodova, ali bi bili zadovoljni isa četiri. Što se tiče Lihtenštajna, najteže su utakmice koje su na papiru već dobijene. Ali, sigurno da ih nećemo potcijeniti, već ćemo ih maksimalno ozbiljno shvatiti, i nadam se upisati tri boda. Sigurno da nam je mnogo lakše nakon startne pobjede nad Moldavijom, ali se tu ne smijemo zaustaviti. Idemo dalje, i ne bih volio da nam se ponove prethodne kvalifiakcije. Treba ići iz meča u meč, skupljati što više bodova koji će nam biti potrebni za to baražno mjesto u najmanju ruku'', kazao je naš čuvar mreže Vukašin Poleksić na okupljanju reprezentacije na kampu FSCG.

''Utakmica sa Lihtenštajnom je na pshološkom planu malo teža od ove sa Autrijom. U današnje vrijeme svi igraju fudbal, i nije lako dobiti unaprijed dobijenu utakmicu. Nadam se da će nas zaobići povrde. Do sada nijesmo imali sreće, jer nam se uvijek neko u posljednji momenat povrijedi. Nadam se da ćemo zdravi dočekati obje utakmice. Mala je razdaljina od mjesta odigravanja dvije utakmice, i mislim da je to dobro, da nećemo biti umorni. Lijepo je ponovo vidjeti u timu Simona Vukčevića i Milana Jovanovića. Biće vremena da se dobro ispričamo. Svima je drago što se opet tu, i njima je, i oni jedva čekaju da opet zaigraju za reprezentaciju'', kazao je Poleksić koji se neće puno obazirati na ostale rezultate u grupi.

''Nadam se da će Modavci uspjeti da makar izvku remi protiv Austrije. Ali, treba da gledamo samo svoje dvorište. Ako budemo radili ono što se traži od nas, sigurno da nam ne gine jedno od prva tri mjesta, a zašto da ne i jedno od prva dva, koje diroktno vode na šampionat'', poručio je Polekcić.

Prvom treningu prisustvovalo je osam fudbalera, dolazak ostalih očekuje se sjutra, dok će se Mirko Vučinić reprezentaciji priključiti u utorak.

Portal Analitika