Ostalo

Raonić bez trofeja u Tokiju

RaonicUSOpen26.08
M
iloš Raonić
je poražen i u svom trećem finalu turnira u Tokiju. Trofej je drugi put u karijeri osvojio domaći teniser Kei Nišikori, koji je slavio nakon tri seta - 7:6, 4:6, 6:4. Finale je trajalo dva sata i 13 minuta.

Raonić bez trofeja u Tokiju
Portal AnalitikaIzvor

Kanadski teniser ni u trećem pokušaju nije uspio da slavi u prijestonici Japana. Kao i 2012. godine, u borbi za trofej poražen je od Nišikorija, kojem je ovo četvrta ATP titula ove sezone, druga uzastopna nakon turnira u Kuala Lumpuru.

I prije dvije godine Nišikori je do pobjede došao nakon tri seta i tada je postao prvi Japanac koji je osvojio turnir u Tokiju.

Prethodnih dana mnogo se pričalo o tajfunu Fanfon koji će pogoditi taj dio Japana, ali ipak finale je odigrano bez odgađanja, pošto je zatvoren krov nad terenom.

Na Ariake Koloseumu viđena je velika borba i kontrast u stilovima igre dva tenisera. Raonić se oslanjao na svoj razorni servis, dok je Nišikori koristio svoju brzinu i pokretljivost kako bi primorao pritivnika da napravi mnogo neiznuđenih grešaka.

Raonić je napravio 22 as servisa, Nišikori samo jedan, a meč su obilježili i dugi poeni, odnosno duge razmjene udaraca.

Deset hiljada gledalaca proslavilo je pobjedu Nišikorija, koji je nakon meča u suzama zagrlio svog trenera Majkla Čanga.

Nišikori je trenutno na 5. poziciji Emirejts liste ATP trke za London, za učešće na završnom Mastersu sezone, sa 540 poena manje od četvrtoplasiranog Stanislasa Vavrinke, dok je Raonić osmi. Trijumfom u finalu Nišikori je zaradio 296.850 dolara i 500 poena u trci za London. Raonić je pripala novčana nagrada od 133.830 dolara i 300 poena.

Do sada, samo trojica tenisera obezbijedila su učešće na turniru u londonskoj O2 Areni, koji se igra od 9. do 16. novembra. To je trojka koja je dominirala "bijelim sportom" u 21. vijeku - Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Nišikori je na dobrom putu da postane prvi teniser iz Azije koji će učestvovati na završnom Mastersu.

Portal Analitika